Σε συνέντευξή της σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για τη γρίπη και τον ιό κοξάκι, η διακεκριμένη γιατρός Ματίνα Παγώνη, συντονίστρια διευθύντρια της Γ' Παθολογικής κλινικής του Γ.Ν.Α «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» και πρόεδρος ΕΙΝΑΠ σχολίασε, όσο διακτριτικά μπορούσε και με το συγκεκριμένο χιούμορ που διαθέτει, τη συνέντευξη του συζύγου του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, κ. Τάιλερ Μπάκμπεθ για τη δήλωση που έκανε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι με βάση τις διδακτορικές σπουδές του ως νοσηλευτής στις ΗΠΑ, του δίνεται το δικαίωμα να ασκεί την ιατρική αυτόνομα.
Η απάντηση της κ. Παγώνη ήταν ξεκάθαρη και σαφώς κάθετη: «Εγώ ξεκαθάρισα ότι οι σχολές νοσηλευτικής στην Αμερική είναι πολύ αναβαθμισμένες, έχουν άλλον ρόλο και δεν είναι σαν τις δικές μας. Δεν είναι όμως γιατροί. Η ιατρική σχολή είναι 6 χρόνια πανεπιστήμιο, 5 χρόνια πρακτική και κάνα δυο χρόνια εξειδικεύσεις. Ε, δεν είναι το ίδιο πράγμα με τη νοσηλευτική της Αμερικής. Είναι βέβαια αναβαθμισμένη και πάρα πολύ καλή. Εγώ τον παρακολούθησα στη συνέντευξη, έχει μία σκέψη πολύ καλή, στοχευμένη, στέρεη, ξέρει τι λέει, ξέρει πού απευθύνεται και ξέρει τι ζητάει. Τον είδα, τον άκουσα. Είναι καλός, μπορεί να προσφέρει, αλλά ο καθένας στο πόστο του. Ξεχωρίσαμε λοιπόν την ιατρική, τη νοσηλευτική, τη σαμαρειτική... και της Ελλάδος όλα! Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Είναι πολύ συμπαθής πάντως».
Στη συνέντευξή του ο κ. Τάιερ Μάκμπεθ, μιλώντας για τη δουλειά του και τις σπουδές του, είπε: «Σπούδασα στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχω αρκετά πτυχία. Το πρώτο μου πτυχίο είναι στην ψυχολογία και έχω ένα συμπληρωματικό πτυχίο στην επιστήμη της νοσηλευτικής. Ο τρόπος όμως που η νοσηλευτική δουλεύει στις Η.Π.Α. είναι ένα πτυχιακό πρόγραμμα το οποίο επιταχύνει την εκπαίδευση επιπλέον με κλινική μελέτη. Οπότε δούλεψα σαν ένας κανονικός εγγεγραμμένος νοσηλευτής για σχεδόν 7 χρόνια και μετά από λίγα χρόνια ενώ ήμουν σε αυτήν τη διαδικασία γύρισα πίσω στις σπουδές και έλαβα το διδακτορικό μου. Στις διδακτορικές σπουδές έλαβα ένα πτυχίο, το οποίο στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομάζεται ''εξειδικευμένος νοσηλευτής'', το οποίο δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά σου επιτρέπει να ασκήσεις ιατρική αυτόνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως γίνεται εδώ με ένα ιατρικό πτυχίο. Νομίζω ότι ο πιο ισοδύναμος τίτλος εδώ στην Ελλάδα είναι αυτός του παθολόγου ενώ στη Νέα Υόρκη ως εξειδικευμένος νοσηλευτής μπορείς πραγματικά να εξειδικευτείς σε διαφορετικά πεδία μελέτης, αναλόγως με το πού θέλεις να πας. Η δική μου ειδίκευση είναι στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία των ανδρών».