Η Κρήτη στο National Geographic Food Festival

32
Η Κρήτη στο National Geographic Food Festival tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Στο National Geographic Food Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο θα συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ειδικότερα, η συμμετοχή της Κρήτης στο φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει το περιοδικό National Geographic Traveller, στο χώρο του Business Design Centre, εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής προβολής του νησιού.

Η εκδήλωση έχει ως θεματικό άξονα το γαστρονομικό τουρισμό, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθεί η ευκαιρία στους εκθέτες να παρουσιάσουν τον προορισμό τους στους περίπου 4.000 Βρετανούς επισκέπτες που αναμένεται να παραστούν στο φεστιβάλ.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας, ο οποίος θα είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης, της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϊλάνδης και άλλων τουριστικών προορισμών.

Επιπροσθέτως, στην εν λόγω έκθεση θα λάβουν μέρος οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα συμμετέχει στην εκδήλωση μέσω του περιπτέρου του γραφείου του ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας. Στο χώρο των workshops και των masterclasses, ο οποίος θα αναφέρεται ως Cinnamon Masterclass Theatre sponsored by the Greek National Tourism Organisation, θα λάβουν χώρα έξι μισάωρα master classes, που θα χρησιμοποιηθούν για παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, γαστρονομίας και προορισμών στο κοινό.

Ένα από τα γαστρονομικά master-classes, θα αφορά και στη γαστρονομία της Κρήτης.

Τέλος, το γεγονός ότι η γαστρονομία κατέχει εξέχουσα θέση στους στρατηγικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης της Κρήτης, είναι ένας επιπρόσθετος λόγος συμμετοχής της Περιφέρειας στο σημαντικό αυτό Φεστιβάλ.

(Πηγή tornosnews.gr)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr