Η Κίμπερλι Ρόμπισον αναζητά την «πραγματική αγάπη»

36

Υπάρχει στ’ αλήθεια η πραγματική αγάπη; Μπορεί κανείς να βρει το άλλο του μισό;
Η ομογενής καθηγήτρια Κίμπερλι Ρόμπισον από το Los Angeles Valley College επιχειρεί να απαντήσει στο πανάρχαιο αυτό ερώτημα με το πρώτο της μυθιστόρημα, «The Greek Persuasion».

Μέσα από τις περιπέτειες του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα, της Ελληνοαμερικανίδας καθηγήτριας Θάιρ Μυλοπούλου, η νουβέλα διερευνά τόσο τις διαφορές στον σεξουαλικό προσανατολισμό όσο και την περιπλοκότητα της σχέσης μητέρας-κόρης, σε μια ιστορία αισθησιακή και ταυτόχρονα εγκεφαλική.

Έχοντας στο μυαλό της έναν μύθο για τον Δία, τους απόλυτους συντρόφους και ένα μαγικό σπαθί, η Θάιρ ταξιδεύει προς την αναζήτηση της ολότητας και βιώνει διάφορες απροσδόκητες και συναρπαστικές ρομαντικές σχέσεις.

Ενώ εξιστορεί τη νιότη της γιαγιάς της τη δεκαετία του 1940 στην Αίγυπτο και της μητέρας της τη δεκαετία του 1960 στην Ελλάδα, η Θάιρ αρχίζει να εκτιμά την επιρροή της μητριαρχίας στην οικογένειά της αλλά επιλέγει να ακολουθήσει το δικό της μονοπάτι πέρα από το παραδοσιακό.

Συνάπτοντας σχέσεις τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες, η Θάιρ αποκτά νέες γνώσεις στην αναζήτηση της ολοκλήρωσης, αναφέρει στην βιβλιοκριτική του το ΑΒC6.

Η Κίμπερλι Ρόμπισον είναι Ελληνοαμερικανίδα αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Los Angeles Valley College, στο οποίο διδάσκει παγκόσμια λογοτεχνία, δημιουργική γραφή και σύνθεση, ενώ είναι σύμβουλος στον όμιλο της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας του κολεγίου. Έχει ζήσει στη Βενεζουέλα, το Βόρνεο και την Ισπανία αλλά έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ. Σήμερα ζει στο Λος Άντζελες, με τον σύζυγό της Ούγκο.

(Πηγή Εθνικός Κήρυκας)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr