Η Jeep ανέβασε τον πήχη στην κατηγορία των εκτός δρόμου οχημάτων

8
Η Jeep ανέβασε τον πήχη στην κατηγορία των εκτός δρόμου οχημάτων tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Είναι γνωστό ότι τα μοντέλα της Jeep αποτελούν σημείο αναφοράς για τις εκτός δρόμου δυνατότητές τους. Η στιβαρή κατασκευή, σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα προηγμένα συστήματα τετρακίνησης και τη μακρά παράδοση της μάρκας στον σχεδιασμό, εξέλιξη και παραγωγή αυτοκινήτων SUV εξασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση ακόμα και στις πλέον δύσβατες διαδρομές.

Θέλοντας να δημιουργήσει μια ειδική αξιολόγηση για τις εκτός δρόμου δυνατότητες των οχημάτων της, το 2004 η Jeep σχεδίασε ένα ειδικό κέντρο εξαιρετικά δύσκολων δοκιμασιών. Για την πραγματοποίηση των δοκιμών επιλέχθηκε μία ερημική βραχώδης περιοχή στο βόρειο Μίσιγκαν, στην οποία μόνο ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν τολμήσει να βρεθούν.

Τα αυτοκίνητα που καταφέρνουν να περάσουν τις αυστηρές προδιαγραφές αποκτούν την πιστοποίηση TrailRated, η οποία πολύ απλά σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα οχήματα είναι ικανά -κάτω από τις κατάλληλες εντολές του οδηγού- να περάσουν από τις πιο ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

Οι δοκιμές είναι σχεδιασμένες ώστε να φέρνουν στα όρια τους 5 στοιχεία του αυτοκινήτου που είναι κρίσιμης σημασίας για τις εκτός δρόμου δυνατότητες.