Η Φλωρεντία, ο Παππάς κι ο μπροστινός

by MANIFESTO

Όσοι εκτιμούσαν ότι οι υποθέσεις Novartis– Παπαγγελόπουλου, από τη μια μεριά  και Παππά –ΣΥΡΙΖΑ TV- Καλογρίτσα από την άλλη, θα λειτουργήσουν ως μπουλντόζα που θα κατακρημνίσει ολοσχερώς το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, ασφαλώς θα νιώθουν δικαιωμένοι από την εξέλιξη τους.

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Οι εξελίξεις τόσο στην πρώτη υπόθεση όσο και στη δεύτερη με όσα ακούγονται από τον Καλογρίτσα στη Βουλή καταδεικνύουν ότι το περίφημο χρυσάφι του ηθικού πλεονεκτήματος με το οποίο είχαν περιτυλίξει την πολιτική διαδρομή τους δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τενεκές.

Την πρώτη ημέρα της κατάθεσης Καλογρίτσα στη Βουλή κατατέθηκε ότι έλαβε 3 εκ. από Λιβανέζους της εταιρείας   CCC για να δημιουργήσει το συριζοκάναλο., όπως του υποδείκνυε ο Παππάς! Το alter ego  του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που ουσιαστικά επιχείρησε δια του Ραγκούση είναι να επιχειρεί να βγάλει αναξιόπιστο τον Καλογρίτσα ισχυριζόμενος ότι ο επιχειρηματίας δεν τα επέστρεψε στους  Λιβανέζους, προκειμένου να τα «παντελονιάσει»!

Τη δεύτερη ημέρα της  κατάθεσης Καλογρίτσα, ακούστηκαν περισσότερα και πιο αποκαλυπτικά πράγματα. Κυρίως για τον τρόπο που ο Νίκος Παππάς επιχείρησε να ελέγξει στον έλεγχο ΜΜΕ για να δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό, στην τότε κυβέρνηση, σύνολο ΜΜΕ. Μάλιστα αποκάλυψε ότι δεκάδες δημοσιογράφοι της «ομάδας Παππά» δούλευαν στα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη. Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του και προκειμένου να στηρίξει το επιχείρημα πως δεν γνώριζε τους Λιβανέζους της CCC, διάβασε SMS που τον «δασκάλευε» να πάει στους Χούρι.

«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι και άλλα μέσα.  Ο Νίκος με τις αρμοδιότητες του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομά μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά, όμως τότε τα χρήματά μου ήταν δεσμευμένα», είπε αρχικά ο μάρτυρας και πρόσθεσε: «Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω, πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζόταν να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το “Κόκκινο”. Δίπλα τους ήμουν, και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη Νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία, μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε», είπε.

Πάντως, συμφώνως  με τις πηγές της προανακριτικής, ο επιχειρηματίας με τα sms που παρουσίασε ζητά βοήθεια επειδή «δεν κατάλαβε πολλά». Ο δε Νίκος Παππάς φέρεται να δηλώνει «να μιλήσουμε». Σε νέο του μήνυμα, μάλιστα, ο Καλογρίτσας ζητάει από τον Παππά να «φροντίσει να τον ενημερώσει πριν φύγει για τη συνάντηση», ενώ τον ενημερώνει και για την εγγυητική επιστολή (για συμμετοχή στον διαγωνισμό) και εκφράζει την ανησυχία του πως «δεν θα προλάβουν τις διορίες». Μάλιστα ο επιχειρηματίας ρωτά τον πρώην υπουργό πού θα συναντηθούν, «σε εσένα ή εδώ;», με τον Ν. Παππά να απαντά «περίμενε λίγο».

Όμως, τεράστια αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Καλογρίτσα στην «επιχείρηση» δημιουργίας της εφημερίδας Documento και τον εκβιασμό που υπέστη «από πολύ πάνω» για αυτό τον σκοπό. «Με δούλευαν μαζί με τον δικηγόρο κ. Ματζουράνη και στο τέλος με πήδηξ@ν κανονικά. Μετά με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το Documento»,  κατέθεσε, προσθέτοντας με νόημα: «Πολύ πάνω! Όχι σαν εσάς εδώ, πολύ πιο ψηλά!».

Τότε τον ρώτησε ο Πολάκης:  «Ποιοι;». Κι ο Καλογρίτσας απάντησε: «Ρώτα το κόμμα σου και μετά ξανακάνε μου την ερώτηση».

Να υπενθυμίσω ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωνε συστηματικά και προσβλητικά όλα τα ΜΜΕ , ενώ το ίδιο έκανε κι ο κυβερνητικός εταίρος. Χώρια που όποιος δημοσιογράφος δεν ήταν «μεγάφωνο» του ΣΥΡΙΖΑ υφίστατο τις χυδαιότητες των  troll του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο.

Να υπενθυμίσω, επίσης, ότι τότε ο Νίκος Παππάς είχε εμφανίσει ένα πόρισμα κάποιου … Ινστιτούτου στη Φλωρεντία με το οποίο αποφαινόταν ότι ΜΟΝΟ τέσσερα κανάλια χωράνε στις… ελληνικές συχνότητες!

Να υπενθυμίσω, επιπλέον, ότι ο εκ των αιτουμένων άδεια πανελλαδικής εμβέλειας Ιβάν Σαββίδης είχε δηλώσει ότι συμμετείχε στον διαγωνισμό Παππά ως… λαγός για να ανεβάζει το τίμημα!  Ήταν η εποχή που δήλωνε με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι … δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης!

Να υπενθυμίσω, τέλος, ότι ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης έχει τονίσει ότι ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του πρωθυπουργού Τσίπρα προκειμένου να δώσει 26,3 εκατ. στον Καλογρίτσα για να πληρώσει την πρώτη δόση για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Ο δε Κοντομηνάς του «Alpha», έχει καταγγείλει ότι του ζητούσαν να βάλουν χέρι στο πολιτικό πρόγραμμα του σταθμού! Προφανώς ήθελαν κι εκεί να εγκαταστήσουν κάποιο δίδυμο σαν εκείνο της ΕΡΤ!

Είναι και κάτι ακόμη: Εκείνη την περίοδο που διαδραματίζονταν όλα αυτά, ο Νίκος Παππάς είχε δημιουργήσει έναν πανίσχυρο μηχανισμό να αντιστρέφει τις κατηγορίες που «έσκαγαν» εις βάρος του και να πετά τη μπάλα στην εξέδρα! Θυμίζω τι αποκαλύψεις του Δαβαράκη για κρυφή χρηματοδότηση site, υπόθεση Αρτεμίου, οι μυστικές αποστολές στη Βενεζουέλα και οι επαφές που έγιναν εκεί, η σχέση με τον καταδικασμένο ταμία του ΑΚΕΛ στην Κύπρο, «υπόθεση εκβιαστών», τα ταξίδια στη Νέα Υόρκη και άλλα.

Πάντως ο Καλογρίτσας στη Βουλή δήλωσε ξεκάθαρα ότι ήταν…  «μπροστινός»!

Αυτή είναι η Αριστερά! Με μεθόδους Ρασπούτιν! Με ραδιουργίες, φτηνή προπαγάνδα, αμορφωσιά και σταλινική κουλτούρα.

Βγαίνουν, αποκαλύπτονται όλα και για αυτή την υπόθεση. Τους ακολουθούν, θα τους ακολουθούν, τα πλήρωσαν πολιτικά κι εκλογικά και θα τα πληρώνουν…

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα