Η ευκαιρία του Χριστόφορου να βγει από την αφάνεια της Μυρσίνης!

81
Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλά στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα: Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερώv , Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Είχε χαθεί τον τελευταίο πολύ καιρό ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης και έπρεπε με κάποιον τρόπο να επανέλθει!

Και γιατί είχε χαθεί; Μα διότι δική του ιδέα ήταν η ένταξη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Μυρσίνης Λοίζου και όταν «έσκασαν» τα διάφορα για τη σύνταξη της μακαρίτισσας της μαμάς της αλλά και για τα χρέη της προς την Εφορία, βρέθηκε κυριολεκτικά στην… απέξω!

Το τί άκουσε εκείνες τις ημέρες ακόμη και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό δεν λέγεται και κοκκίνιζαν ακόμη και οι γνωστοί για την ελευθεριότητά τους Συριζαίοι που τα μετέφεραν και στο manifesto. Το χειρότερο απ’ όλα δε ήταν ότι ο εν λόγω υπουργός προέτρεψε τον κ. Τσίπρα να βγάλει και την περίφημη σέλφι στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου, λίγες ώρες πριν βγουν στη φόρα τα «καλά» της κας Μυρσίνης. Από τότε λοιπόν και μετά ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο θεωρούμενος και εκλογολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε στον πάγο σε σημείο που κανείς να μην του μιλά.

Έψαχνε λοιπόν ο άνθρωπος έναν τρόπο για come back. Και τελικά τα όσα συνέβησαν με τον «χυδαίο» Πολάκη σε βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, θεώρησε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να επανέλθει. Και να δώσει συνέντευξη στο Αθηναικό πρακτορείο για να υποστηρίξει ότι όσα έγιναν για τους αναπήρους στα 4 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν γίνει στην Ελλάδα τα υπόλοιπα, τελευταία, 40 χρόνια. Μάλιστα στον πρόλογο της συνέντευξης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «στον απόηχο της υπόθεσης Πολάκη και των αντιπαραθέσεων που εκδηλώνονται, ο υπουργός υποστηρίζει ότι “τα τελευταία χρόνια έγινε μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της αναπηρίας”, επισημαίνοντας ότι “απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν για μια αξιοπρεπή διαβίωση και καθολική προσβασιμότητα” των συγκεκριμένων συμπολιτών μας».

Όσο για την… ταμπακιέρα, δηλαδή την αήθη επίθεση Πολάκη στον κ. Κυμπουρόπουλο, ο κ. Βερναρδάκης είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας τον οποίο και έδιξε να… συμπονά. «Ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στοχοποίησης από μερίδα του διεφθαρμένου πολιτικού και επικοινωνιακού συστήματος. Κάθε λέξη και κάθε συλλαβή του γίνεται αφορμή προσωπικών και πολιτικών επιθέσεων και στο πρόσωπό του και στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή σε όλους και όλες μας. Νομίζω ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση απάντησε, διευκρινίζοντας ότι τα δικαιώματα της ισότητας και της προσβασιμότητας είναι η πεμπτουσία της πολιτικής μας και αυτό δεν έχει να κάνει με πρόσωπα και απόψεις, αλλά με πολιτικές. Αυτό που θα τον συμβούλευα πιθανόν είναι να είναι λιγότερο παρορμητικός στην έκθεσή του στα social media, γνωστού όντος ότι κάθε του κίνηση και λέξη στοχοποιείται», ανέφερε σχετικά ο… εμπνευστής της κυρίας Μυρσίνης!