Ακόμα οχτώ άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού, πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, στις 3 Απρίλιου 2024, ταυτοποίησε η ΕΛΑΣ.

Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, διακριβώθηκε η εμπλοκή των ανωτέρω ατόμων στο περιστατικό, ενώ παράλληλα προσδιορίστηκε ο ρόλος καθενός στη συμπλοκή.

Το συμπληρωματικό υλικό υποβλήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή.

Σύμφωνα με τη σχετική χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 8 άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε συμπλοκή, που έλαβε χώρα πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα, στις 3-4-2024, εξωτερικά γηπέδου στον Πειραιά (σχετ. το από 04-04-2024 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής)».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ieidiseis.gr, η συμπλοκή αφορούσε στο ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στις τάξεις των «σκληροπυρηνικών». Πιο συγκεκριμένα, πολυάριθμη ομάδα χούλιγκαν «συγκρούστηκε» με περίπου τρεις οπαδούς του Ολυμπιακού, ένας εκ των οποίων σχετίζεται με άτομα που βρίσκονται στη φυλακή για την υπόθεση Λυγγερίδη. Οι τρεις αυτοί οπαδοί είχαν συλληφθεί την ημέρα της επίθεσης στις 3 Απριλίου για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για «πόλεμο» που μαινόταν για καιρό μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού για την «επικυριαρχία» στις τάξεις των «σκληροπυρηνικών». Μάλιστα, γινόταν μνεία στον «πόλεμο» αυτόν στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τη δολοφονία Λυγγερίδη, όπου οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι αντιμαχόμενες ομάδες διεκδικούν «μεροκάματα». Επίσης, αξιόπιστες πηγές από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο ένας από τους τρεις οπαδούς που τραυματίστηκαν στις 3 Απριλίου συνελήφθη ένα περίπου μήνα αργότερα για την υπόθεση Λυγγερίδη δυνάμει εντάλματος του Ανακριτή. Ο 36χρονος είχε απολογηθεί τον περασμένο Μάιο στον Ανακριτή και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες χθες (3-4-2024) στον Πειραιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 43, 36 και 29 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, μαζί με έτερα άτομα τα οποία αναζητούνται, συμμετείχαν σε συμπλοκή εξωτερικά γηπέδου πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην περιοχή του Πειραιά. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, μεταλλική ράβδος και ξύλινο στειλιάρι.

Ακολούθως σε έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στην οικία του 29χρονου βρεθήκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχεθήκαν πιστόλι μαζί με 100 φυσίγγια, αεροβόλο πιστόλι, 21 φωτοβολίδες, σιδερογροθιά και κουκούλα τύπου full face.