Η ρητορική ερώτηση της Εφης Αχτσιόγλου «πότε πρόλαβα σε έναν μήνα να γίνω διαπλεκόμενη;» σε συνέντευξή της αποτελεί μία ευθεία απάντηση σε όσους άσπονδους εσωκομματικούς της συντρόφους την κατηγορούν ότι «πριμοδοτείται» από μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα και πως είναι η αγαπημένη των ΜΜΕ για την προεδρική κούρσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέραν, βεβαίως, της απάντησης της Αχτσιόγλου, υπήρξαν και οι διαρροές συνεργατών της ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υποψήφια με τις λιγότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις σε σχέση με όλους τους ανθυποψηφίους της. Συγκεκριμένα, από την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της, η Αχτσιόγλου έχει εμφανιστεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς Open και Kontra, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν κάνει πολύ περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις. Αλλοι «κύκλοι συντρόφων» σήκωσαν το γάντι και είπαν: «Πάμε να μετρήσουμε πόσες φορές βγήκε και πού (σ.σ.: εννοούν κεντρικά δελτία κ.λπ.) από τις παραμονές των τελευταίων εκλογών η Αχτσιόγλου, όταν άλλοι συνυποψήφιοί της δεν πέρναγαν ούτε έξω από τα κανάλια.
Μάλιστα οι ίδιοι «κύκλοι» μάζεψαν τις εμφανίσεις της και με εικόνα. Επίσης έχουν καταγράψει το πώς κάλυψαν τα διάφορα ΜΜΕ την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της και πολλά άλλα. Δίκαια λένε ότι οι χειρότεροι πόλεμοι είναι οι εμφύλιοι… Μύλος…