Η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση κατά της απόφασης για την τραγωδία στο Μάτι με την οποία καταδικάστηκαν 6 από τους 21 κατηγορούμενους με ποινές που μετατράπηκαν σε χρηματικές. Η έφεση δεν αφορά μόνο όσους καταδικάστηκαν, αλλά και όσους αθωώθηκαν. Μεταξύ αυτών και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία αυτήν τη φορά σιώπησε.

Συγκεκριμένα, εν αντιθέσει με τα όσα ανέφερε σε ανάρτησή της στις 29 Απριλίου, μετά την αθωωτική απόφαση, η Ρένα Δούρου δεν προέβη σε καμία ανάρτηση. Δεν αναφέρθηκε στο ότι είναι αριστερή και γυναίκα, όπως έκανε εκείνη την ημέρα. Ούτε όμως και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα ο Παύλος Πολάκης, έσπευσαν να πανηγυρίσουν.

Η έφεση αφορά το σύνολο των κατηγορουμένων, με εξαίρεση τον άνθρωπο που έβαλε τη φωτιά η οποία προκάλεσε την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι. Αυτή για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κρέμασε κανένα πανό στην Κουμουνδούρου. Δεν προκάλεσε καμία συζήτηση στην Ευρωβουλή. Δεν πραγματοποίησε καμία εκδήλωση και καμία συγκέντρωση τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Βρυξέλλες.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής είχε κάνει δήλωση μετά την αρχική αθωωτική απόφαση. Στην οποία έλεγε πως δεν μπορούσε να πανηγυρίσει δεδομένης της τραγωδίας. Η δήλωση μακροσκελής και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Υπήρξα ο κύριος στόχος από τους πολιτικούς μου αντιπάλους σε μία τεραστίων διαστάσεων εθνική τραγωδία, οι οποίοι επιχείρησαν την πολιτική, ηθική και φυσική μου εξόντωση. Κατασυκοφαντήθηκα και λοιδορήθηκα όσο κανείς άλλος. Οι πολιτικοί μου αντίπαλοι ουδέποτε μπόρεσαν να αποδεχθούν ότι μία νέα, αριστερή, γυναίκα επιτέλεσε, στη διάρκεια της θητείας της, με πρωτοφανή διαφάνεια ένα τεράστιο έργο σε όλους τους τομείς».

Και είχε πει και άλλα. Σήμερα όμως μετά την έφεση κατά της απόφασης απέφυγε να τοποθετηθεί. Ίσως το πράξει εν ευθέτω χρόνω. Ασχολίαστη έμεινε πάντως και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως όταν επέκρινε τη Δικαιοσύνη να μην ανέμενε μια τέτοια… εξέλιξη.