fbpx

Η dream team της συμφοράς του Τσίπρα  

by Tasos

Με επικεφαλής τον Παύλο Πολάκη διεξάγεται ο ανένδοτος του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ξαναγυρνά στο παρελθόν με μια πολιτική τακτική που θυμίζει την περίοδο 2011 – 2014 και την λογική του πετροπόλεμου ώστε να σημειωθούν ρωγμές στην εικόνα της κυβέρνησης. Η dream team που βγαίνει μπροστά εκτός από Πολάκη περιλαμβάνει Παππά, Τζανακόπουλος, Σπίρτζη και άλλα στελέχη που μεσουράνησαν πριν και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  

Ο Αλέξης Τσίπρας αδυνατεί να παράγει πολιτικό λόγο και να πείσει τους πολίτες ότι αποτελεί τη λύση στα προβλήματά τους. Η χαμένη αξιοπιστία, ακόμη και αν ο Νίκος Φίλης δηλώνει πως «αξιοπιστία είναι αυτό που λέω εγώ» δεν αποκαθίσταται με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε μονόδρομο η αντιπολιτευτική τακτική της λάσπης και του πετροπόλεμου.  

Αδυνατεί όμως και να βρει εκείνα τα στελέχη που θα μπορούσαν να βγουν μπροστά και να αναδείξουν ένα νέο πρόσωπο για το κόμμα του. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές και 40 μήνες μετά από αυτές του 2019 και τις απανωτές ήττες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να βρει αυτούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την ομάδα με την οποία θα διεκδικούσε μια εκλογική νίκη, έστω την πρωτιά που ζητά. 

Ο Παύλος Πολάκης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Σπίρντζης συνεπικουρούμενη από κάποια στελέχη, δημοσιογράφους – εργαζόμενους σε κομματικά ή φίλα προσκείμενα στην Κουμουνδούρου, έντυπα, αποτελούν την ομάδα κρούσης του Αλέξη Τσίπρα. Την… dream team της δεύτερης φοράς Αριστερά. 

Μόνο που είναι τα πρόσωπα εκείνα που θυμίζουν στους πολίτες τι συνέβη την περίοδο 2015 – 2019, πολύ δε περισσότερο τι προηγήθηκε αυτής. Ταυτισμένα με τον Αλέξη Τσίπρα και τις… αυταπάτες του για το σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο, τους χορούς και τα νταούλια, τη σεισάχθεια και το σβήσιμο χρεών (αυταπάτες που επανέρχονται στο προσκήνιο υπό τη μορφή ξαναζεσταμένων εξαγγελιών για νέου αγώνες και επαναδιαπραγματεύσεις) προκαλούν το θυμικό των πολιτών και των ψηφοφόρων που επέλεξαν όχι απλά να του δώσουν εξουσία το 2015 (δύο φορές) αλλά και να τον διατηρήσουν στο ρόλο του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Με τον πολιτικό χρόνο να είναι μικρός η αδυναμία Τσίπρα να βγάλει μπροστά νέα πρόσωπα, δεδομένης και της απουσίας προτάσεων και πολιτικών θέσεων, μετατρέπεται σε βαρίδι. Αποτυπώνεται δε ΄σε όλες τις δημοσκοπήσεις αφού η αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στα τάρταρα. Και δεν ευθύνεται μόνο η κυβερνητική του θητεία. Η αντιπολιτευτική του τακτική είναι το πλέον αρνητικό στοιχείο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν πάνω από τους 7 στους 10 ψηφοφόρους  

Και ναι μεν αυτό αφορά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα πρόσωπα του περιβάλλοντός του όπως και ο ίδιος είναι αυτά που καθορίζουν την πολιτική τακτική μετατρέποντας σε βούρκο το πολιτικό σκηνικό. Οι… μπροστάρηδες της Κουμουνδούρου μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με την πόλωση με το χάος στο οποίο η αριστερά, κατά Αχτσιόγλου, αναδεικνύεται δημιουργώντας προσκόμματα στην ομαλή λειτουργία της χώρας και στην πολιτική της σταθερότητα. 

Αυτό μπορούν αυτό κάνουν αλλά τουλάχιστον προς το παρόν οι παραστάσεις που δίνουν δεν κόβουν εισιτήρια και οι ρωγμές δεν είναι ικανές να πείσουν τους πολίτες πως τα ίδια πρόσωπα που κόντεψαν να ρίξουν τη χώρα στα τάρταρα, έχουν αποκτήσει ικανότητα διακυβέρνησης και διαχείρισης κρίσεων.  

ΥΓ. Η… επαναφορά του Στέφανου Τζουμάκα στο πολιτικό προσκήνιο μέσα από την τοποθέτησή του ως επικεφαλής στρατηγικής και ανάλυσης δύσκολα δύναται να χαρακτηριστεί ως… ανανέωση. Την ίδια στιγμή ουδείς γνωρίζει αν τα μέλη της επιτροπής… σοφών του Τσίπρα είναι διατεθειμένα να μπουν στη λογική της λασπολογία και της αντιπολίτευσης τύπου «λαλιώτικου» σκληρού ροκ

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα