Στη συνήθη πρακτική της Αριστεράς προέβη για μια ακόμη φορά η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΥΓΗ, βαφτίζοντας «κατοίκους Εξαρχείων» τον περιφερόμενο θίασο των επαγγελματιών μπαχαλάκηδων, που αντιτίθενται στην ανάπλαση της περιοχής και συγκεκριμένα στον σταθμό του μετρό, που είναι δρομολογημένος να ανοίξει στην πλατεία των Εξαρχείων.

Είναι προφανές ότι ο πραγματικός κάτοικος Εξαρχείων έχει κάθε λόγο να θέλει τον σταθμό του μετρό στην πλατεία: θα μειωθούν οι μετακινήσεις του όχι μόνο σε χρόνο αλλά και σε χρήμα, μοιραία θα μειωθεί η εγκληματικότητα λόγω της αυξημένης κινητικότητας κόσμου, ενώ είναι προφανές ότι και η αξία των ακινήτων θα πάρει την ανιούσα.

Ο «κάτοικος Εξαρχείων», δηλαδή ο επαγγελματίας μπαχαλάκιας από την άλλη, προφανώς δεν θέλει τίποτε από τα παραπάνω, καθώς αυτό θα σημάνει την πτώση του τελευταίου «γαλατικού χωριού» ανομίας στο κέντρο της Αθήνας. Πώς θα έχει ως ορμητήριο τα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, στο κέντρο της Αθήνας; Πώς θα μπορεί να νοικιάσει πάμφθηνα έναν χώρο για να αποθηκεύει καδρόνια και μολότοφ το κάθε πλουσιόπαιδο που παίζει τον επαναστάτη με τα λεφτά του μπαμπά του; Αυτά, βλέπετε, είναι τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τα Εξάρχεια και για αυτό το μετρό δεν πρέπει να προχωρήσει!

Οι τραμπουκισμοί στους εργάτες

Όπως προκύπτει και από το βίντεο που ανήρτησε η ΑΥΓΗ στο Twitter / X, οι «κάτοικοι Εξαρχείων» έβριζαν σκαιότατα τους εργάτες που πήγαν σήμερα το πρωί, προκειμένου να προβούν σε κοπή δέντρων για να ξεκινήσει το έργο, με εκφράσεις όπως «με πόσους μπάτσους θα δουλεύεις», «είστε ανίκανοι να υπάρξετε χωρίς τα όπλα σας, ντροπή σας» και «δεν ντρέπεστε, ρε π...δες». Διότι τίποτα δεν μαρτυρά καλύτερα τις ταξικώς ενσυνείδητες και ηθικώς πλεονεκτούσες συμπεριφορές της Αριστεράς από τον τραμπουκισμό εργατών. Όπως επίσης τίποτε δεν μαρτυρά καλύτερα την ανεκτικότητα και τη συμπεριληπτικότητα της Αριστεράς από την εκτόξευση ομοφοβικών ύβρεων. Εύγε!

Φυσικά, δεν έχασε την ευκαιρία να τοποθετηθεί και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος έλαβε ξεκάθαρη θέση υπέρ των μπαχαλάκηδων, αντί να λάβει θέση υπέρ των πολιτών της Αθήνας, οι οποίοι τον ψήφισαν. Έκανε λόγο για «τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής», πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά ο Χάρης Δούκας θα σταματούσε το έργο για την πλατεία των Εξαρχείων. Δυστυχώς για τους Αθηναίους, τα λάθη πληρώνονται και θα το μετανιώνουν για τα επόμενα 5 χρόνια. Όμως, είναι τυχεροί οι Αθηναίοι μέσα στην ατυχία τους, διότι ο Κώστας Μπακογιάννης βάζοντας πάνω από όλα το καλό του δήμου και των δημοτών, δεν άφησε το έργο στην τύχη του, η οποία ήταν η βέβαιη ακύρωσή του.

Δείτε το τουίτ της Αυγής

Δείτε το τουίτ του Χάρη Δούκα