Η απίθανη Σκουφά του ΣΥΡΙΖΑ: Τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο μήπως εξυπηρετούν τις ΗΠΑ;

171
ΑΠΕ ΜΠΕ

Το ακούσαμε κι αυτό! Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία… εξυπηρετούν τα αμερικανικά συμφέροντα!

Μη έχοντας να ζηλέψει τίποτα από τις θεωρίες συνωμοσίας περί επίπεδης Γης, η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας,  εξέφρασε την αντίθεσή της με την εισαγωγή των αγγλικών στα νηπιαγωγεία, ισχυριζόμενη ότι… «καρατομούν την προσωπικότητα των νηπίων», ενώ διερωτήθηκε αν η απόφαση του υπουργείου Παιδείας αποτελεί… «επιταγή αμερικανικών σχολών και πανεπιστημίων».

Τι είπε η Ελισάβετ Σκούφα

«Είστε υπουργός στο ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Άρα, θα πρέπει να στηρίξετε ως επί το πλείστον την ελληνική εκπαίδευση, όχι, τα όποια καλά ή πιο χειρότερα ενδιαφέροντα επιχειρηματικά των αμερικανικών πανεπιστημίων. […]Με κάνετε να πονηρεύομαι ότι ακριβώς και η εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο κάποιο άλλο ειδικό κρυμμένο συμφέρον εξυπηρετεί. Μήπως αποτελεί και αυτό επιταγή αμερικανικών σχολών, αμερικανικών πανεπιστημίων; Διότι σίγουρα παιδαγωγικούς σκοπούς δεν εξυπηρετεί. […] Η παιδεία που θα δώσουμε στα νήπια αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κομμάτι της συνολικής τους παιδείας. Για ποιο λόγο θέλετε να επιβάλλετε, να καρατομήσετε την προσωπικότητα των νηπίων σε τόσο τρυφερή ηλικία, των τεσσάρων ετών, επιβάλλοντάς τους την εκμάθηση των αγγλικών στην τρυφερή ηλικία των 4 ετών;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η αποστομωτική απάντηση Κεραμέως

Έντονη ήταν η αντίδραση της υπουργού Παιδείας, η οποία έκανε λόγο για θεωρίες συνωμοσίας και υπερασπίστηκε στη σχετική διάταξη λέγοντας ότι η απόφαση του υπουργείου βασίζεται σε ειδικές έρευνες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή έλεγε ότι μόνο σε τρεις χώρες εφαρμόζεται αυτό. Φέραμε στοιχεία ότι οι χώρες είναι 14. Και τώρα περάσαμε στις θεωρίες συνωμοσίας. Επικαλείστε τις θεωρίες συνωμοσίας. Στις θεωρίες συνωμοσίας απαντούμε με στοιχεία. Από τρεις χώρες το 2015, πλέον σε 14 χώρες υπάρχει ενασχόληση με δεύτερη ξένη γλώσσα από την προσχολική ηλικία. Αυτό δείχνουν οι έρευνες. Μάλιστα οι επιστήμονες έχουν εξηγήσει ότι κατά τη διάρκεια της προσχολικής ηλικίας τίθενται τα θεμέλια μάθησης και σκέψης. Τα παιδιά είναι “σφουγγάρια” σε αυτή την ηλικία και δεν κάνουμε αρκετά ως πολιτεία για να τους δώσουμε τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται σε αυτό σε αυτά τα κρίσιμα χρόνια», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr