Η αντιπολίτευση του τσουρεκιού

by MANIFESTO

Αντιπολίτευση για τα μπάζα. Αντιπολίτευση για γέλια και για κλάματα. Εξαντλημένος ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαρκή… επιτυχία της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής απέναντι στην κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη προσωπικά για τη διαχείριση της πανδημίας, το ρίχνει κανονικά στο πλιάτσικο και στην τυμβωρυχία. Με φωτογραφίες-ντοκουμέντο! Φωτογραφίες Σαββατοκύριακου.

Σάββατο: ο Μητσοτάκης πάει Θεσσαλονίκη. Επισκέπτεται ΜΕΘ, νοσοκομεία, δομές. Προεδρεύει σε συσκέψεις, συναντάει υπηρεσιακούς παράγοντες μιλάει με κόσμο. Κάνει κάτι που δεν πρέπει για την πόλη που δοκιμάζεται σκληρά; Οχι. Παραλείπει κάτι που πρέπει να κάνει; Ούτε. Τι είναι αυτό που αποδεικνύει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν κάνει για Πρωθυπουργός; Το περιγράφει απολύτως φωτογραφία-ντοκουμέντο: ο Μητσοτάκης στου Τερκενλή, στην Πλατεία Αριστοτέλους, αγοράζει τσουρέκι. Για το σπίτι. Γιατί του ζήτησαν τα παιδιά ή η γυναίκα του. Ατόπημα. Φοβερό. Αγοράζει τσουρέκι, ενώ οι άλλοι πεθαίνουν στις ΜΕΘ. Να δεις που όταν θα επιστρέφει Αθήνα, θα το δοκιμάσει κιόλας. Το κάθαρμα. Ο κοιλιόδουλος. Αντί να τρέφεται με ψωμί, ελιά και κάνα κομμάτι κρητική γραβιέρα από τον Μυλοπόταμο. Να δείξει ότι πενθεί. Οτι συμπαρίσταται. Οτι έχει δεθεί το στομάχι του κόμπος, από τον πόνο.

Κυριακή, δεύτερη φωτογραφία: ο Μητσοτάκης εν μέσω παρέας ποδηλατών, μετά το τέλος μιας επίπονης ορεινής ποδηλατοδρομίας. Στην Πάρνηθα; Αλλού: Αγνωστο και άσχετο. Τρο-με-ρό όμως. Αλλά κι αδιανόητο. Ο Πρωθυπουργός την ώρα που η πανδημία σαρώνει ολόκληρη την υφήλιο και προκαλεί εδώ ό,τι και παντού, εκατόμβη νεκρών, οφείλει να υποδύεται τη Μαρινέλλα και τις μανιάτισσες μοιρολογίστρες που την περιβάλλουν στο «Γοργόνες και Μάγκες» – «Ανοιξε πέτρα να κλειστώ, ήλιος να μη με βλέπει». Να πνίγει τον πόνο του για τα θύματα του κορωνοϊού στα μολτ ουίσκι, και να χάνεται στους καπνούς από τα Cohiba limitada, στο Μαξίμου. Οχι να παίρνει τα όρη και τα βουνά, να κάνει mouniain bike.

Ισως γιατί είναι χειμώνας. Αν ήταν καλοκαίρι, θα μπορούσε να απαλύνει τον καημό του με καμιά 10ήμερη κρουαζιέρα με το mega yacht κάποιου συνεργάτη και φίλου. Οπως ο προηγούμενος, ο Αλέξης Τσίπρας. Που πήρε το κότερο της φίλης Παναγοπούλου, και έκοβε… πονεμένες βόλτες στο Ιόνιο, Αύγουστο μήνα. Με πούρα, miraval, αστακούς και χαβιάρια, που είναι ό,τι πρέπει για να σου φτιάξουν τη διάθεση. Ειδικά την ώρα που τα συνεργεία πίσω στο Μάτι, σκάλιζαν τα αποκαΐδια για να βρουν ό,τι απέμεινε από τους 102 νεκρούς, και ο τόπος έζεχνε από τις καμένες σάρκες…

του Γιώργου Παπαχρήστου από το Στίγμα στα Νέα

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα