Αναφορά στη συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή Eurovision και στο Ακύλα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.
Ο πρωθυπουργός, με διάθεση χιούμορ, ευχαρίστησε τον Μάνφρεντ Βέμπερ για την – όπως είπε – «υπόσχεση» στήριξης της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό, αναφερόμενος στον Ακύλα.
«Να σε ευχαριστήσω που υποσχέθηκες ότι θα κάνουν τα ευρωπαϊκά κόμματα ό,τι μπορούν για να στηρίξουν την προσπάθεια του Ακύλα στη Eurovision», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παράλληλα, φρόντισε να κρατήσει ισορροπίες και απέναντι στην κυπριακή συμμετοχή, καθώς στην αίθουσα βρισκόταν και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.
«Παρότι είμαστε ανταγωνιστικοί με την Κύπρο, είμαστε σίγουροι αγαπητέ Νίκο ότι η αμοιβαία στήριξη που εκδηλώνεται πάντα στο πλαίσιο της Eurovision θα συνεχιστεί και σήμερα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.