Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε -την Τετάρτη- ότι ο 10 μηνών Κφιρ Μπίμπας, ο τετράχρονος αδελφός του και η μητέρα τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

IDF: Ελέγχονται οι ισχυρισμοί - Η Χαμάς υπεύθυνη για τους ομήρους

Ο ισραηλινός στρατός, ελέγχει τους ισχυρισμούς από τις ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, προκειμένου να επαληθεύσει την αναφορά, υπογραμμίζοντας ότι «η Χαμάς είναι πλήρως υπεύθυνη για την ασφάλεια όλων των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας».

Οι εκπρόσωποι των IDF μίλησαν με την οικογένεια Μπίμπας μετά τις πρόσφατες αναφορές και -όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση- «είναι μαζί τους αυτή τη δύσκολη στιγμή».

«Η Χαμάς πρέπει να λογοδοτήσει. Οι ενέργειες της συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τους ομήρους, στους οποίους περιλαμβάνονται εννέα παιδιά. Η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει αμέσως τους ομήρους μας. Ο Ισραηλινός Στρατός, μαζί με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας, θα συνεχίσει να συντροφεύει την οικογένεια Μπίμπας, καθώς και όλες τις οικογένειες των ομήρων και των αγνοουμένων», σημειώνει η ανακοίνωση.

Η οικογένεια Μπίμπας είχε επανειλημμένα ζητήσει την απελευθέρωση των απαχθέντων. Το βρέφος μαζί με τον με τον μεγαλύτερο αδερφό του, Αριέλ, τη μητέρα τους, Σίρι και τον πατέρα τους, Γιάρντεν, είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ.

Ο Κφιρ ήταν ο νεότερος από τα περίπου 30 παιδιά που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς.

Πέντε πρόωρα βρέφη νεκρά σε νοσοκομείο της Γάζας

Στο μεταξύ, πέντε πρόωρα βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε ένα νοσοκομείο της πόλης της Γάζας, που βρισκόταν στην καρδιά των εχθροπραξιών πριν από την κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Έως την παύση του πυρός, τα νοσοκομεία της μεγαλύτερης πόλης των παλαιστινιακών εδαφών βρίσκονταν στο στόχαστρο των ισραηλινών επιδρομών. Πολλά εξ αυτών εκκενώθηκαν, ορισμένα έπειτα από εντολή του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με γιατρούς.

«Οι δυνάμεις κατοχής άφησαν πέντε πρόωρα βρέφη στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του νοσοκομείου Αλ Νασρ», ενός από τα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Γάζας, δήλωσε ο γιατρός Άσραφ αλ Κίντρε.

«Οι στρατιώτες απαγόρευαν στους γιατρούς και τις οικογένειες να τα προσεγγίσουν και όταν οι γιατροί μπόρεσαν να μπουν στη ΜΕΘ χθες το βράδυ, βρήκαν τις σορούς τους σε μερική αποσύνθεση», συμπλήρωσε. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει σχετικά.