Στο ιδιόρρυθμο πολιτικό μόρφωμα ΝΙΚΗ, η πλέον εμβληματική αλλαγή στα ψηφοδέλτια αφορά τον επικεφαλής του Επικρατείας, θέση στην οποία τοποθετήθηκε ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γιώργος Αποστολάκης.

Αν και έχει καταγωγή από τη Θεσσαλία, και συγκεκριμένα από τα Φάρσαλα όπου γεννήθηκε το 1954 και πέρασε εκεί όλα τα μαθητικά χρόνια του, ο Αποστολάκης έχει στενούς δεσμούς και με τη Θεσσαλονίκη. Ο υποψήφιος της ΝΙΚΗΣ σπούδασε νομικά στο ΑΠΘ, άσκησε δικηγορία στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην ίδια πόλη πέρασε και μέρος της μακράς διαδρομής του ως δικαστής.

Ο Αποστολάκης συνέδεσε μάλιστα το όνομά του, όπως γράφει η εφημερίδα «Μακεδονία», με δύο από τις πλέον πολύκροτες δίκες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη: τη δίκη Παπαγεωργόπουλου και αυτήν με την υπόθεση της τοκογλυφίας με πρωταγωνιστή τον Μάκη Καραμπέρη.

Όσοι παρακολούθησαν την πολύμηνη δίκη του Παπαγεωργόπουλου και των υπολοίπων κατηγορουμένων για το μεγάλο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης διαπίστωσαν ότι, παρά τα βαριά ονόματα που κάθισαν στο εδώλιο, ουσιαστικός πρωταγωνιστής εκείνης της ακροαματικής διαδικασίας ήταν ο πρόεδρος της έδρας.

Η όλη στάση του σε εκείνη τη δίκη είχε γίνει αρκετές φορές αντικείμενο σχολιασμού. Κυρίως η επιβολή της ανώτατης ποινής των ισοβίων, η οποία βεβαίως αργότερα κατέπεσε σε δεύτερο βαθμό.