Άρχισαν να «τρώγονται» και στο κόμμα ΝΙΚΗ καθώς η επιλογή της ηγεσίας της να πετάξει εκτός λίστας τους υποψηφίους που αναδείχθηκαν πρώτοι σε «σταυρούς» προκαλεί ισχυρές αντιδράσεις και καταγγελίες από αρκετά στελέχη του κόμματος.

Η απόφαση του επικεφαλής Δημήτρη Νατσιού και της «Ομαιχμίας» όπως αυτοαποκαλείται το προεδρείο του κόμματος να αγνοήσει την λαϊκή ετυμηγορία στην εκλογική περιφέρεια της Λάρισας και να «εκκαθαρίσει» από την πρώτη θέση της λίστας την κ. Βασιλική Ζιάκα η οποία αναδείχθηκε πρώτη κατά την αναμέτρηση του Μαϊου συγκεντρώνοντας 3.491 σταυρούς, προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο facebook υποστηρίζει πως όταν διαπίστωσε ότι δεν βρεθεί στην πρώτη θέση της λίστας επιχείρησε να επικοινωνήσει με την ηγεσία του κόμματός η οποία αντί της ρεαλιστικής δυνατότητας να εκλεγεί βουλευτής της αντιπρότεινε διορισμό ως επιστημονική συνεργάτης στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη θέση της λίστας για την εκλογική περιφέρεια της Λάρισας τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Ρούντας ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην Κόρινθο. Ωστόσο, οι πιθανότητες να πάρει έδρα το κόμμα στην 8εδρική Λάρισα είναι περισσότερες από την 5εδρική Κόρινθο.

Αναλυτικά το κείμενο της κυρίας Ζιάκα:

«Θα ήθελα με αυτή μου την κίνηση να ευχαριστήσω και να ενημερώσω τους 3.491 Έλληνες και Ελληνίδες συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την ψήφο τους στις 21 Μαΐου, με αποτέλεσμα να βρεθώ στην πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων μου.

Σκοπός όλων μας ήταν να δώσουμε ελπίδα ξανά, για την Ελλάδα και τα παιδιά μας.

Δυστυχώς, παρά την τιμητικότατη απόφαση των συμπατριωτών μου να με ανεβάσουν στην πρώτη θέση σε αριθμό ψήφων, η απόφαση του Βουλευτηρίου της ΝΙΚΗΣ, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, ήταν να τοποθετηθεί στην πρώτη θέση της λίστας για την Εκλογική Περιφέρεια της Λάρισας ο αντιπρόεδρος της Νίκης, Γεώργιος Ρούντας, δικηγόρος και πολιτικός επιστήμονας, από την Αθήνα με καταγωγή από τα Ζαγοροχώρια Ηπείρου και την Κόρινθο.

Προσπάθησα να πείσω το Βουλευτήριο και τον πρόεδρο Δημήτριο Νατσιό, πως η απόφασή τους αυτή ήταν λανθασμένη, δεδομένου, μεταξύ άλλων, ότι οι ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν όλοι αμιγώς κόμματα, αλλά κάποιοι ψηφίζουν πρόσωπα ή αποφασίζουν βάσει συνδυασμού των δύο. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα. Συγχωρέστε με.

Επιπροσθέτως το Βουλευτήριο μου πρόσφερε θέση επιστημονικού συμβούλου-συνεργάτη, την οποία η συνείδησή μου δεν επέτρεψε να αποδεχθώ, διότι βαθύτερή μου επιθυμία ήταν και είναι να εκπροσωπήσω και υπηρετήσω το λαό του νομού Λάρισας, που με ψήφισε ώστε να είμαι η φωνή του στη Βουλή των Ελλήνων.

Αν και εξέφρασα την επιθυμία μου να μην συμμετάσχω στη λίστα ως υποψήφια στις εκλογές της 25ης Ιουνίου τελικά φάνηκε πως δεν έγινε δεκτή και δυστυχώς το όνομά μου θα είναι στη λίστα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της ΝΙΚΗΣ στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρισας.

Ευχαριστώ όλες και όλους για την αγάπη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και θα ήθελα να είστε βέβαιοι για τα αγαθά μου κίνητρα.

Να σας παρακαλέσω και να ζητήσω την προσευχή και την νηστεία σας, ως δύο πράξεις πίστεως, έτσι ώστε να ελκύσουμε την Χάρη και το Έλεος του Αγίου Τριαδικού Θεού για να δώσει λύση για την Ελλάδα μας.

Εύχομαι να νικήσει η αλήθεια και η αγάπη Του. Με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση,

Βασιλική Ζιάκα».

ziaka-niki-anartisi.jpg

Δείτε τα σχόλια στην ανάρτηση της κυρίας Ζιάκα:

ziaka-niki-anartisi-sxolia.jpg

Ολες οι ανατροπές στα ψηφοδέλτια της ΝΙΚΗΣ

Να σημειωθεί ότι οι ανατροπές δεν αφορούν μόνο την συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ο πρώτος κατά την αναμέτρηση του Μαϊου υπερπολύτεκνος Γιώργος Μπαϊραμίδης προσγειώθηκε στην τελευταία τιμητική και την θέση του πήρε ο συνταξιούχος αρεοπαγίτης Γιώργος Αποστολάκης

Στην Ανατολική Αττική πρώτος στην λίστα τοποθετήθηκε ο κ. Τάσος Οικονομόπουλος ο οποίος τον Μάιο τερμάτισε 2ος σε «σταυρούς» στο Νότιο τομέα. Η πρώτη σε «σταυρούς» στην Ανατολική Αττική Αρετή Αθανασίου υποβιβάστηκε στην 3η θέση της λίστας.

Στην Δυτική Αττική η πρώτη σε «σταυρούς» Ευανθία Αμπαδόγιαννη υποβιβάστηκε στην 4η θέση της λίστας ενώ πρώτος τοποθετήθηκε ο κ. Γιώργος Παλαιτσάκης ο οποίος τον περασμένο Μάιο βγήκε δεύτερος σε «σταυρούς».

Στην Ροδόπη, όπου βέβαια το κόμμα δεν είχε καλή επίδοση, ο πρώτος σε «σταυρούς» Ανδρέας Μαρίνος βγήκε εκτός λίστας και την θέση του κατέλαβε ο κ. Αθανάσιος Ιωακειμίδης.

Ωστόσο στην πενταεδρική περιφέρεια Σερρών που το κόμμα πήρε 4,1% ο πρώτος σε «σταυρους» Ιωάννης Βαρώσης τοποθετήθηκε δεύτερος στην λίστα και πρώτος μπήκε ο κ. Ζώης Ζαρταλούδης ο οποίος τον Μάιο είχε βγει πρώτος σε σταυρούς στην Χαλκιδική η οποία όμως είναι 3δρική και πιθανότατα το κόμμα δεν θα πάρει έδρα.

Στη Χαλκιδική πρώτος στην λίστα τοποθετήθηκε ο κ. Πέτρος Παπαγεωργίου που ήταν 5ος σε σταυρούς στην Β Θεσσαλονίκης.

Στην Φθιώτιδα την πρώτη θέση στην λίστα πήρε ο τελευταίος σε σταυρούς Βασίλης Φάκος ενώ ο πρώτος σε σταυρούς τοποθετήθηκε τελευταίος στην λίστα της Κορίνθου.