Η συνεχόμενη κατάρρευση του Ρίσι Σούνακ αλλά και των Τόρις συνολικά, από ό,τι φαίνεται θολώνει την κρίση του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο κ. Σούνακ ακύρωσε την προγραμματισμένη για αύριο συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαιτίας των όσων ελέχθησαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό στη χθεσινή του συνέντευξη στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Με αυτόν τον τρόπο από ό,τι φαίνεται σκέφτηκε ο κ. Σούνακ ότι θα υπερασπιστεί την πολιτική του ύπαρξη και ότι αυτή η κίνηση θα τον ενισχύσει πολιτικά στα μάτια των Βρετανών.

Υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης το BBC

Σε αντίθεση όμως με τα δικά του σχέδια, το BBC τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της ελληνικής πλευράς στο ζήτημα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε μία κίνηση υψηλής διπλωματικής ευφυίας, δεν θέλησε να υποβιβάσει την ακύρωση της συνάντησης και να την προσπεράσει, όπως θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει για επικοινωνιακούς λόγους. Αντιθέτως, δήλωσε δημόσια την ενόχλησή του, με σκοπό να μαθευτεί παντού ο λόγος που κρύφτηκε ο κ. Σούνακ. 

Είναι καιρός επιτέλους τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους. Το λάθος του ο κ. Σούνακ θα το πληρώσει πολιτικά, αυτό είναι σίγουρο. Η επιπολαιότητα και η πολιτική ανωριμότητα που επέδειξε, θα μποροούσε να είναι και το οριστικό του τέλος από την πολιτική ζωή της Μεγάλης Βρετανίας.