Μια παράμετρο την οποία δεν είχε υπολογίσει το φαβορί της εσωκομματικής αναμέτρησης, η Έφη Αχτσιόγλου, βλέπουν μπροστά τους ως πιθανό ενδεχόμενο οι στενοί της συνεργάτες. Με δεδομένη τη δυναμική που αναπτύσσει η υποψηφιότητα του Κασσελάκη, αν ψηφίσουν περισσότερα από 70.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κίνδυνος να χάσει η Αχτσιόγλου από τον Κασσελάκη ανεβαίνει σημαντικά.

Τους ίδιους υπολογισμούς κάνουν και οι συνεργάτες των άλλων υποψηφίων, γι’ αυτό ίσως στην πορεία προς τις εκλογές παραιτηθεί ένας εξ αυτών. Σε όλες τις περιπτώσεις, η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κασσελάκη, δείχνει να αλλάζει τα δεδομένα μέχρι στιγμής. Πάμε για τη μεγάλη έκπληξη; Πολύ πιθανό! 

Γαλάζια πανστρατιά στην Πελοπόννησο 

Εξαιρετικά ανησυχητικές είναι οι δύο πρώτες τηλεφωνικές μετρήσεις για τον Πέτρο Τατούλη που έγιναν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Και στις δύο μετρήσεις ο Πέτρος Τατούλης συγκεντρώνει 19%, με τον Δημήτρη Πτωχό να πλησιάζει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή.

Συγκεντρώνει το 35% και μαζί με τους αναποφάσιστους θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεπεράσει το 43%. Η εκτίμηση είναι ότι η πανστρατιά των ψηφοφόρων και των στελεχών της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα φέρει μεγάλη νίκη στο κυβερνητικό κόμμα. Η υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη θα αποδειχθεί αδύναμη και ηττοπαθής…