Απίθανα πράγματα εξακολουθούν να συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από μια εσωκομματική διαδικασία για την οποία δημοσιοποιήθηκε απλά ο αριθμός των ψηφοφόρων και η σειρά εκλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών, αλλά όχι οι σταυροί που πήραν, είναι λογικό ο καθένας να διαρρέει ό,τι θέλει.

Την ίδια στιγμή, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης λέει ότι δεν περίμενε τόσο μαζική συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές,  ο Θανάσης Καρτερός, με άρθρο του στην «Αυγή», τον κατηγορεί ότι απωθεί αντί να έλκει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και αυτοί φεύγουν προς άλλες κατευθύνσεις! Οι συνεργάτες του προέδρου απαντούν στον αρθρογράφο ότι «ο Στέφανος έχει ρεύμα», ότι δεν νοιάζονται ποιοι ψηφοφόροι συγκροτούν αυτό το ρεύμα. Από την άλλη, από τα 63.000 των ψηφισάντων της Κυριακής, μόλις οι 6.000 ήταν νέα μέλη.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, το χάος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο σε ελληνικό κόμμα. Στην πραγματικότητα, η συμμετοχή της Κυριακής προκάλεσε μεγάλο «μούδιασμα» στην Κουμουνδούρου, καθώς μόνο ως ισχνή μπορεί να χαρακτηριστεί και που δεν επιβεβαιώνει, ούτε στο ελάχιστο, τα περί ρεύματος.

Στην Κουμουνδούρου θα ήταν ικανοποιημένοι αν πήγαιναν στην κάλπη έστω οι μισοί από τα περίπου 147.000 μέλη και φίλους που ψήφισαν για πρόεδρο στον α’ γύρο, τον Σεπτέμβριο του 2023.

Και εφόσον οι συγκρίσεις με τα 220.000 εγγεγραμμένα μέλη δεν αφορούν τη σημερινή πραγματικότητα, ωστόσο προκύπτει σύγκριση από τα 152.000 μέλη και φίλους που το Μάιο του 2022 είχαν ψηφίσει στη χωρίς αντίπαλο επανεκλογή Τσίπρα. Οπως σύγκριση προκύπτει και με τα 179.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ που πήγαν πρόσφατα να εκλέξουν συνέδρους.

Στην πραγματικότητα, οι συνεργάτες του Κασσελάκη είναι μάλλον ευχαριστημένοι, επειδή απέφυγαν την επανάληψη του φιάσκου με τη συμμετοχή του 10% στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων Νομαρχιακών και Τομεακών Επιτροπών. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν εκφράσει τους φόβους τους για νέα πανωλεθρία χαμηλής συμμετοχής, την οποία δεν θα μπορούσαν να κρύψουν. Πάντως, υπάρχουν και οι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πιστεύουν ούτε το νούμερο της συμμετοχής που δίνει η Κουμουνδούρου και επειδή ξέρουν καλά την κομματική συμπεριφορά των στελεχών και των μελών, εκτιμούν ότι αυτή δεν ξεπέρασε τους 45.000 ανθρώπους!

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια μιλάνε για προβοκάτσιες, αλλά δεν παρουσιάζουν κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο. Ούτε φωτογραφίες με ουρές είδε κανένας ούτε κάποια λίστα με αυτούς που ψήφισαν είδαν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στη διαδικασία. 

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ πρέπει να θέσουμε και σειρά από ερωτήματα: Γιατί τόση μυστικοπάθεια; Γιατί ούτε ως διαρροή δεν δόθηκαν οι σταυροί που πήραν τουλάχιστον οι υποψήφιοι που τελικά εκλέχθηκαν; Γιατί κανένας δεν μπορεί να αποδείξει τον αριθμό της συμμετοχής και γιατί δεν ενημερώθηκαν επισήμως με στοιχεία τα ΜΜΕ;

Αν και δεν έχω καμία διάθεση να αμφισβητήσω τους αριθμούς που δίνει η Κουμουνδούρου, αναρωτιέμαι γιατί δεν δίνει επίσημα στοιχεία με τους σταυρούς; Γιατί δεν ενημερώνει τους ίδιους τους υποψηφίους για τους σταυρούς που πήραν; Περίεργα πράγματα, για τα οποία οι επίσημοι κομματικοί παράγοντες και υπεύθυνοι πρέπει να απαντήσουν. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους.