Τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, ώθησαν τη γαλλική κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα ενόψει του αγώνα Μαρσέιγ-Παναθηναϊκός για τα προκριματικά του Champions League. 

Ειδικότερα και υπό τον φόβο επεισοδίων μεταξύ των οπαδών Μαρσέιγ και Παναθηναϊκού επί γαλλικού εδάφους, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αποφάσισε να απαγορεύσει την παρουσία των φίλων του Παναθηναϊκού σε ολόκληρη τη Μασσαλία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η ατομική ή συλλογική μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, ​​οποιουδήποτε προσώπου που ισχυρίζεται ότι είναι ή συμπεριφέρεται ως οπαδός του Παναθηναϊκού, απαγορεύεται μεταξύ των γαλλικών οδικών δικτύων, σιδηροδρομικών, λιμανιών και σημείων συνόρων αεροδρομίου, αφενός, και της κοινότητας της Μασσαλίας». 

Σύμφωνα με την Le Parisien, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι υπάρχει «πραγματικό και σοβαρό ρίσκο συγκρούσεων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων» και ότι «οι μετακινήσεις του Παναθηναϊκού συνήθως αποτελούν πηγή διατάραξης της δημόσιας τάξης», εξαιτίας της «βίαιης συμπεριφοράς ορισμένων φιλάθλων αυτής της ομάδας». 

Παράλληλα, το υπουργείο σημειώνει ότι ο αγώνας στο «Βελοντρόμ» συνιστά «μια ευκαιρία να εξοστρακισουμε τέτοιες συμπεριφορές». Μάλιστα, προσθέτει ότι «τέτοιες συμπεριφορές υπάρχουν και από ορισμένους φιλάθλους της Μαρσέιγ, που συχνά γίνονται βίαιοι».

Σημειώνεται ότι για την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Βελοντρόμ», η UEFA έχει απαγορεύσει ήδη τη μετακίνηση των φιλάθλων και δεν προβλέπεται να υπάρχουν φιλοξενούμενοι στο γαλλικό γήπεδο.