Κρίσιμες συνομιλίες στον Λευκό Οίκο για το μέλλον της Γροιλανδίας με συμμετοχή ΗΠΑ και Δανίας.

Περίπου 50 λεπτά διήρκεσε η καθοριστικής σημασίας συνάντηση για τη Γροιλανδία στον Λευκό Οίκο, με τη συμμετοχή ανώτερων αξιωματούχων των ΗΠΑ, της Δανίας και της Γροιλανδία.

Η έναρξη των συνομιλιών σημείωσε μικρή καθυστέρηση, λόγω των καθιερωμένων εθιμοτυπικών επαφών και της λήψης φωτογραφιών, όπως μετέδωσε ο δανέζικος τηλεοπτικός σταθμός TV2.

Στη δανο-γροιλανδική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Λαρς Λέκε Ράσμουσεν και η υπουργός Εξωτερικών της Γροιλανδίας Βίβιαν Μότσφελντ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η αντιπροσωπεία αποχώρησε από το Κτίριο Άιζενχαουερ, όπου πραγματοποιήθηκαν οι συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, στην Ουάσινγκτον.