Πολύ μεγάλος θόρυβος επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τον επικοινωνιακό χειρισμό του Νίκου Ανδρουλάκη στο θέμα των πυρκαγιών. Τι του καταλογίζουν;

1. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει πρόεδρος στο κόμμα μόλις χθες το πρωί, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει μια στημένη δήλωση στο φράγμα του Μαραθώνα μόνο και μόνο για τα κανάλια και για επικοινωνιακούς λόγους. Προηγήθηκε το βράδυ της Δευτέρας δελτίο Τύπου του κόμματος που εστάλη στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για να φροντίσουν για κάμερα…

2. Την ώρα που τα πύρινα μέτωπα έκαιγαν και οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, τι έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Φρόντισε να κάνει μια τυπική επίσκεψη στα μέτωπα των φωτιών με στόχο να εμψυχώσει τους πυροσβέστες ή και να δει από κοντά το δύσκολο έργο των δημοσιογράφων στην κάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος; Ασφαλώς και όχι. Προτίμησε την Τρίτη, που τα πύρινα μέτωπα είχαν τεθεί υπό έλεγχο, να προβεί σε μια στημένη δήλωση για τις ευθύνες της κυβέρνησης πάνω από τα αποκαΐδια.

Σε μια στημένη δήλωση που δίπλα του είχε μια κουστωδία συμβούλων και ακριβώς δεξιά του είχε και τον περιφερειακό σύμβουλο Ανατολικής Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Γιάνννη Ράπτη, ο οποίος από τους μορφασμούς του (σαν να έχει σπάσει ένα χαμόγελο τύπου Τζοκόντα), δείχνοντας κατά μια έννοια πως αδυνατεί να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, παρά αρκείται στη δόξα της κάμερας και στην παρουσία δίπλα στον Ανδρουλάκη.

3: Ο Χάρης Δούκας, ως υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επέδειξε πολύ καλύτερα αντανακλαστικά, συγκριτικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, λένε στο ΠΑΣΟΚ.

4: Ζήτησε μέσα στον Δεκαπενταύγουστο τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματός του βρίσκονται εκτός Αθηνών και η Βουλή είναι κλειστή.

Έβαλε γκάζια εκεί που ήταν άφαντος τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς και ξύπνησε απότομα… από τη θερινή νάρκη… Στην πρότασή του έφαγε «Χ» από την κυβέρνηση που εν ολίγοις τι του είπε «άσε την αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και την πολιτική των εντυπώσεων και από Σεπτέμβριο θα έχεις την ευκαιρία να τα πούμε επί της ουσίας όλα».

Την κρίσιμη δηλαδή περίοδο που ο Ανδρουλάκης θα έχει διπλό ρόλο. Πρώτον, να υπερασπισθεί τον ρόλο του ως επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης και δεύτερον θα κληθεί να επιβεβαιώσει εκ νέου την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέσα από τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου.