Γκρίνια και δυσαρέσκεια επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ για τα πρόσωπα που έφερε στο κόμμα ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της υποτιθέμενης διεύρυνσης.
Βέβαια σχεδόν όλοι προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι επειδή φέρνουν και την πολιτική συμπεριφορά που είχαν εκεί, αρχίζουν τα προβλήματα στη Χαριλάου Τρικούπη.
Πότε ο Νικόλας Φαραντούρης με τη σεξιστική επίθεση στην Αλεξάνδρα Σδούκου. Πότε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης με όσα λέει για τις συνεργασίες με Αλέξη Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ και Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Όλα αυτά μέσα σε λίγες ημέρες. Δεν είναι τυχαίο ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου βγήκε να αδειάσει τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη υποστηρίζουν ότι οι μεταγραφές Ανδρουλάκη δεν βγαίνουν σε καλό, ενώ ακόμα και η Ράνια Θρασκιά πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή.
Μάλιστα πολλοί αναρωτιούνται γιατί υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση στον βουλευτή Απόστολο Πανά και στο νέο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρο Αυλωνίτη. Αν και ουσιαστικά και οι δύο είπαν το ίδιο, για τον πρώτο βγήκε η Χαριλάου Τρικούπη και τον άδειασε ενώ για τον δεύτερο δεν ειπώθηκε τίποτα.
Το ίδιο συνέβη και με τον Νικόλα Φαραντούρη, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε πως δεν άκουσε την απαράδεκτη επίθεση κατά της Αλεξάνδρας Σδούκου. Γι αυτό και παρενέβη αυτοβούλως η Νάντια Γιαννακοπούλου.
Παλιό και έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε γνωστό πράσινο στέκι ότι αν τα νέα στελέχη μετατρέψουν το κόμμα σε έναν «light ΣΥΡΙΖΑ», ο αγώνας για τη δεύτερη θέση θα χαθεί για τα καλά. Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τους... μαζέψει, πριν να είναι αργά.
Ωστόσο φαίνεται πως η Χαριλάου Τρικούπη τρέμει μια νέα εσωκομματική κρίση και κάνει πως δεν βλέπει, θεωρώντας ότι οι προσθήκες από τον ΣΥΡΙΖΑ θα βοηθήσουν το κόμμα σε περιοχές όπου έχει πρόβλημα, ιδιαίτερα στην επαρχία. Αν και ξεχνούν στο ΠΑΣΟΚ, ότι κανένας ψηφοφόρος δεν είναι δεδομένος για κανένα κόμμα.
Πολλές φορές κάποιες προσθήκες στην πολιτική αντί να μεγαλώνουν, συρρικνώνουν.