«Πολιτικοί και εθνικοί κυρίως οι λόγοι που επιβάλλουν να “ατσαλώσουμε” τη Μακεδονία και τη Θράκη», επεσήμανε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας στα πλαίσια της παρουσίασης της δημόσιας ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr.

Ειδικότερα, ο κ. Γκιουλέκας, τόνισε στην ομιλία του «Είναι κυρίως λόγοι πολιτικοί και εθνικοί που επιβάλλουν να "ατσαλώσουμε" τη Μακεδονία και τη Θράκη, λόγω και των ευαισθησιών που υπάρχουν εδώ», επισήμανε ο κ. Γκιουλέκας, σημειώνοντας ότι «η Μακεδονία και η Θράκη, η Θεσσαλονίκη, νομοτελειακά θα πρωταγωνιστήσουν κατά το επόμενο διάστημα» και «όσο πιο γρήγορα δοθούν οι δυνατότητες, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσει η ανάπτυξη στον βορειοελλαδικό χώρο και το όφελος είναι διπλό».

Υπογραμμίζοντας ότι η «εντολή» δια στόματος του πρωθυπουργού είναι «να σηκώσουμε πιο ψηλά τη Μακεδονία και τη Θράκη», ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε ότι ο ρόλος που διαδραματίζει η περιοχή είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς η Βόρεια Ελλάδα συνορεύει με τέσσερα κράτη και η γεωπολιτική της θέση της είναι μοναδική. «Σήμερα είναι μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι βρισκόμαστε πλησιέστερα από την υπόλοιπη Ελλάδα με τα κράτη στα βόρεια και τα ανατολικά σύνορά μας, όταν κάποτε αυτό, σε προηγούμενες δεκαετίες, ήταν μειονέκτημα. Σήμερα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα η εγγύτητα μας με μεγάλες πόλεις και αγορές, που βρίσκονται κυριολεκτικά δίπλα μας», εξήγησε.

Πάμε εμείς κοντά στους συμπολίτες μας

Αναφερόμενος στην καθημερινότητα των πολιτών υπογράμμισε ότι στόχος είναι η βελτίωσή της αλλά και η αλλαγή του τρόπου επικοινωνίας μαζί τους. «Πάμε εμείς κοντά στους συμπολίτες μας για να τους προσφέρουμε τα εργαλεία που υπάρχουν για την ανάπτυξη του τόπου μας», είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στη σύγκληση του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με στόχο την παρακολούθηση των παρεμβάσεων άμβλυνσης των επιπτώσεων στο κυκλοφοριακό από την κατασκευή του Fly Over, ενώ γνωστοποίησε ότι μετά την 88η ΔΕΘ «προγραμματίσαμε μια μεγάλη περιοδεία σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης και τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συνεργασία των περιφερειών, των δήμων, των επιμελητηρίων, των εμπορικών συλλόγων, για να γνωρίσουμε καλύτερα τα εργαλεία του αναπτυξιακού νόμου, να προωθήσουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα, να βοηθήσουμε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Οι αιχμές στον ΣΥΡΙΖΑ με την εποχή των «μουσαμάδων»

Στην τοποθέτησή του ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και χαμένες ευκαιρίες για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας κατά τα προηγούμενα χρόνια, μιλώντας για «την εποχή των μουσαμάδων, όταν κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι προχωρούν δήθεν μεγάλα έργα, τα οποία στην πραγματικότητα ήταν σταματημένα, ακινητοποιημένα». «Κάποτε οι Θεσσαλονικείς υφίσταντο την ταλαιπωρία της έλλειψης έργων υποδομής, αλλά και προσοχής από το κεντρικό κράτος. Σήμερα οι Θεσσαλονικείς υφίστανται την ταλαιπωρία, που προκαλούν έργα, τα οποία κατασκευάζονται, προκειμένου η πόλη αλλά και ολόκληρη η Μακεδονία και η Θράκη, να αποκτήσουν σύγχρονες υποδομές και έργα απαραίτητα για να προχωρήσουμε στο μέλλον, με αισιοδοξία, αλλά και με βάσιμες ελπίδες και προσδοκίες», σημείωσε.