Η αξία των προσώπων που μετέχουν στον δημόσιο διάλογο καθορίζεται στο διάβα του χρόνου. Ο κόσμος παρατηρεί τους πάντες, καταγράφει και –όταν έρθει η ώρα– αποφασίζει. Η αξία του Γιώργου Μουρούτη είναι υψηλή. Συνάγεται από τη διαδρομή του, από την ιδεολογικοπολιτική συνέπειά του, από τις μάχες που τον τελευταίο καιρό δίνει υπέρ της κυβέρνησης στα τηλεοπτικά πλατό.

Η αναγγελία της υποψηφιότητάς του με τη Νέα Δημοκρατία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άρεσε. Διότι ο Γιώργος Μουρούτης ήταν πάντα εκεί, δίπλα στον άνθρωπο στον οποίο πίστευε, στον Αντώνη Σαμαρά και στην κυβέρνησή του, που κράτησε όρθια την Ελλάδα. Στην «έρημο» του πρώην πρωθυπουργού, σημειωτέον, ο υποψήφιος σήμερα ευρωβουλευτής ήταν από τους λίγους συνομιλητές του. Συνεπής διαχρονικά στον άνθρωπο στον οποίο πίστεψε και για τον οποίο έτρεξε, βρέθηκε στο στόχαστρο πολλάκις. Λειτουργώντας όμως με υπομονή και πραότητα, αποφεύγοντας να πρωταγωνιστεί σε δημόσιους καβγάδες και σεβόμενος έτσι τον άνθρωπο για τον οποίο μαχόταν, άφηνε πάντα πίσω του φίλους και συνομιλητές. Και όλοι αυτοί σήμερα τον ενθαρρύνουν και στηρίζουν την υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεξιός, αναμφισβήτητα, με έντονες εθνικές ευαισθησίες, ο Γιώργος Μουρούτης, νεοδημοκράτης ήταν και είναι και γι’ αυτό ουδείς αμφιβάλλει. Η φωτογραφία που ανήρτησε στο Ζάππειο δίπλα στον γιο του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άρεσε. Ο κόσμος της κεντροδεξιάς τέτοιες εικόνες θέλει και οι άνθρωποι της παράταξης τις παρέχουν και πάντα θα τις παρέχουν. Ο Γιώργος Μουρούτης δεν έκρυψε ποτέ τους δεσμούς του με τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Επί μακρόν στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, στοιχήθηκε μαζί του στα θέματα που αφορούν τις αλησμόνητες πατρίδες. Και εξακολουθεί σήμερα να κάνει αυτό που πρέπει, χωρίς να καταφεύγει σε επικοινωνιακές υπερβολές.

Ευρείας αποδοχής

Την ημέρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του, ο Γιώργος Μουρούτης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μού έκανε τη μεγάλη τιμή να με περιλάβει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις ευχές και να σας διαβεβαιώσω πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να φανώ αντάξιος της συμμετοχής στο ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο της παράταξης που έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να τον στηρίξει και να πει μεταξύ άλλων διά των κοινωνικών μέσων πως «ο κ. Γιώργος Μουρούτης δεν είναι ένας επαγγελματίας πολιτικός μεν, αλλά γνωρίζει την πολιτική όσο λίγοι. Είχα την τύχη να τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια ως διευθυντή του γραφείου Τύπου του κ. Αντώνη Σαμαρά. Από την πρώτη μέρα υπήρξε για μένα ένας αληθινός φίλος αλλά και παρών όποτε και αν τον χρειάστηκα. Πάντα ήταν οπαδός του μέτρου και με ομαδικό πνεύμα υποστηρικτικός σε όσους δίναμε μάχη… Πάντα υπερασπιζόταν με θάρρος και παρρησία τις απόψεις του και η φωνή του και η εμπειρία του πιστεύω ότι είναι απαραίτητη στις Βρυξέλλες. Εύχομαι Καλή Επιτυχία στον φίλο μου κ. Γιώργο Μουρούτη και να επιτύχει και σε αυτήν του τη μάχη!» Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη τον συνεχάρη δημόσια και εκείνη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Το ίδιο έκαναν βουλευτές της παράταξης και πολλοί δημοσιογράφοι που έχουν στο παρελθόν συνεργαστεί μαζί του.

Ο Γιώργος Μουρούτης είναι ιδιοκτήτης σήμερα ενημερωτικών ιστοτόπων και επίσης εκδίδει εξαιρετικά βιβλία, έχοντας επιτύχει σημαντικές συνεργασίες με πρόσωπα και εταιρείες στις ΗΠΑ. Η εταιρεία του έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την Ελλάδα και την Κύπρο των αυτοβιογραφιών του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, του ζεύγους Μπάρακ και Μισέλ Ομπάμα, αλλά και του Μπρους Σπρίνγκστιν και της Μπρίτνεϊ Σπίερς, μεταξύ πολλών άλλων. Η εκδοτική δουλειά του Γιώργου Μουρούτη χαρακτηρίζεται από ποιότητα, καθιστώντας ευπώλητα τα βιβλία που εκδίδει.