Τα χρόνια που στο τιμόνι της ΝΔ ήταν ο Αντώνης Σαμαράς πρόεδρος και μετέπειτα πρωθυπουργός, δύο ήταν τα πρόσωπα που πήραν στις πλάτες τους την επικοινωνία του κόμματος: ο Γιώργος Μουρούτης και η Σοφία Βούλτεψη. Και κατά γενική ομολογία τα πήγαν αρκετά καλά.

Ο πρώτος υπήρξε επί πολλά χρόνια προσωπικός φίλος του Αντ. Σαμαρά. Μάλιστα στα πέτρινα χρόνια που έζησε ο πρώην πρωθυπουργός, μετά τη διάλυση της Πολιτικής Άνοιξης, ο Μουρούτης ήταν από τους ελάχιστους που δεν τον εγκατέλειψαν.

«Πιστός στρατιώτης της παράταξης ο Γιώργος και καλός φίλος του προέδρου», έλεγαν στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, όπως για παράδειγμα ο πρώην διευθυντής του, Κώστας Μπούρας.

Γι’ αυτό πολλοί που γνωρίζουν αυτήν τη σχέση Σαμαρά-Μουρούτη ξαφνιάστηκαν από την «άκομψη» (σ.σ.: δηλητηριώδη τη χαρακτήρισαν κάποιοι μέσα στη ΝΔ) διαρροή «κύκλων» του Αντ. Σαμαρά ότι η υποψηφιότητά του στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο «δεν έχει σχέση με εμάς».

Τι ακριβώς λένε οι «κύκλοι»; Ότι «αιφνιδιάστηκαν» που ο Μουρούτης –πιο νεοδημοκράτης πεθαίνεις– είναι στο ευρωψηφοδέλτιο;

Διαφωνούν που ο πρώην στενός συνεργάτης του Σαμαρά μπαίνει στη μάχη του σταυρού για την παράταξη;

Διαφωνούν που ένας ικανός άνθρωπος, που έχει δώσει προ πολλού τα διαπιστευτήρια της αγάπης του για τη ΝΔ θα είναι υποψήφιος;

Ας πούνε καθαρά οι «κύκλοι» πού έγκειται η διαφωνία τους, γιατί αλλιώς όλο αυτό μοιάζει με πικρία κάποιου που θα ήθελε να είναι στη θέση του Γιώργου Μουρούτη.