Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του εκλιπόντος Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι , η οποία δεν μπορούσε να παραστεί στην κηδεία όπως και τα παιδιά τους, απέτινε φόρο τιμής στον σύζυγό της στο Χ, ευχαριστώντας τον για τα «26 χρόνια απόλυτης ευτυχίας».

«Δεν ξέρω πως θα ζήσω χωρίς εσένα, αλλά θα προσπαθήσω όμως να κάνω το παν ώστε εσύ εκεί ψηλά να χαίρεσαι για μένα και να είσαι υπερήφανος για μένα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω ή όχι, αλλά θα προσπαθήσω. Οπωσδήποτε κάποτε θα συναντηθούμε. Είχα τόσες πολλές ιστορίες να σου πω που δεν στις είπα, έχω κρατήσει τόσα πολλά τραγούδια στο τηλέφωνο μου για σένα, χαζά και αστεία, γενικά για να είμαι ειλικρινής, φοβερά τραγούδια, αλλά είναι τραγούδια για μας και ήθελα τόσο πολύ να στα δώσω να τα ακούσεις. Και πράγματι θα ήθελα να σε βλέπω πως τα ακούς, γελάς και μετά με αγκαλιάζεις. Σ αγαπώ αιώνια. Αναπαύσου εν ειρήνη. Γιούλια Ναβάλναγια».

Ο αδερφός του Ναβάλνι, Όλεγκ, αποχαιρέτισε τον αδερφό του με τα εξής λόγια:

«Κοιμήσου ήρεμα, αδερφέ, μην ανησυχείς για τίποτα».

Ο Όλεγκ Ναβάλνι παρέμεινε 3,5 χρόνια στην φυλακή για την υπόθεση Yves Rocher (μεταξύ των οποίων 1,5 χρόνο, σε κελί για ένα άτομο). Το 2022 ο Όλεγκ Ναβάλνι υπό την απειλή άσκησης νέων διώξεων εναντίον του εγκατέλειψε τη Ρωσία. Στις 20 Φεβρουαρίου του 2024 συμπεριλήφθη στον κατάλογο των καταζητουμένων.