Αύξηση της κυκλοφορίας του κορωνοϊού καταγράφει η τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, καθώς η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Μεγάλη ανησυχία υπάρχει, επίσης, το τελευταίο διάστημα και με τα κρούσματα του στρεπτόκοκκου που εμφανίζονται στα παιδιά.

«Υπάρχει πολύ covid και χρειάζεται προσοχή. Κάθε σπίτι έχει έναν άρρωστο. Έχουμε και την γρίπη και τις ιώσεις αλλά και τον στρεπτόκοκκο που έχει πανικοβάλει τον κόσμο», είπε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στο mega.

H ίδια υπογράμμισε ότι ο στρεπτόκοκκος είναι γνωστός και τα περιστατικά αντιμετωπίζονται. «Όταν ξεκινάμε τα συμπτώματα στα παιδιά, δηλαδή ένα πονόλαιμο και πυρετό, παίρνεις τον παιδίατρο, ο οποίος ξέρει το ιστορικό. Εάν αντιμετωπιστεί γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα. Το 8χρονο παιδάκι, από την πληροφορία που έχω, είχε 4 ήμερες πυρετό. Εάν το παιδί είχε ξεκινήσει εγκαίρως την αντιβίωση, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ο στρεπτόκοκκος δίνει πονόλαιμο, υψηλό πυρετό. Δεν χρειάζεται πανικός. Η ανακοπή που έκανε το παιδί είναι σπάνια. Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον στρεπτόκοκκο», ενημέρωσε.

Η Ματίνα Παγώνη έστειλε και ένα μήνυμα για αυτές τις ημέρες, λέγοντας πως «καλό θα είναι να πάνε όλοι να κάνουν  το εμβόλιο της γρίπης. Πρέπει τώρα που βρισκόμαστε όλοι μαζί να έχουμε αντισηπτικό μαζί μας, να μην ξεχνάμε να κάνουμε τεστ και να φοράμε μάσκα».