Είναι εδώ και πρωταγωνιστεί και, όπως όλα δείχνουν, θα εξακολουθεί να μας κάνει παρέα για πολύ ακόμα. Στις 15 Ιουνίου 2023, η διοίκηση του ΑΝΤ1 ανακοίνωσε με περισσή χαρά την ανανέωση του συνεργασίας του με τον «βασιλιά» της πρωινής ζώνης, τον πολύπειρο συνάδελφο Γιώργο Παπαδάκη: «Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει, με ιδιαίτερη χαρά, την ανανέωση και τη διεύρυνση της επιτυχημένης και πολυετούς συνεργασίας του με τον Γιώργο Παπαδάκη, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την αμφίδρομη σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης όλα αυτά τα χρόνια. Ο Γιώργος Παπαδάκης συνεχίζει την παρουσίαση του “Καλημέρα Ελλάδα”, της μακροβιότερης και πιο επιτυχημένης ενημερωτικής εκπομπής στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης και, ταυτόχρονα, αναλαμβάνει σύμβουλος ενημερωτικών εκπομπών του σταθμού. Ο Γιώργος Παπαδάκης, με την πολυετή εμπειρία του και το δημοσιογραφικό του κύρος, θα συνεχίσει να συμβάλλει στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των τηλεθεατών».

Γεμάτος ενέργεια

Σαράντα χρόνια στην τηλεόραση, λοιπόν! Και είναι φανερό πως θα υπάρξει πολλή και καλή συνέχεια! Ο Γιώργος Παπαδάκης εξακολουθεί να είναι στο στούντιο του ΑΝΤ1, έξι με δέκα το πρωί, ακούραστος, αστείρευτος και γεμάτος ενέργεια! Μεγάλωσε δύο γενιές τηλεθεατών, ειδικά εκείνων οι οποίοι ξυπνούν νωρίς το πρωί. Είναι η αγαπημένη τους συνήθεια, όπως λένε οι αριθμοί, που ποτέ δεν κάνουν λάθος. Αρχικά, στη δεκαετία του ’80 ήταν η ΕΡΤ. Εκείνος ήταν εκεί στο πλευρό της Σεμίνας Διγενή, μαζί με τον Νάσο Αθανασίου. Μετά ήρθε η ελεύθερη τηλεόραση και ο ΑΝΤ1, απ’ όπου ξεκίνησε να ενημερώνει τον κόσμο το 1992. Και η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μπήκε στη ζωή των τηλεθεατών. Ηταν η πρώτη του είδους της και διήρκεσε μέχρι το 2011, όταν άλλαξε όνομα και έγινε «Πρωινό ΑΝΤ1».

Το 2015, ο Γιώργος Παπαδάκης επεδίωξε τη μετονομασία σε «Καλημέρα Ελλάδα». Ποιος να του πει όχι; Και, φυσικά, συνέχισε. «Εχω τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια και το “Καλημέρα Ελλάδα”. Δεν μπορώ να φανταστώ να είμαι μακριά από αυτό», είπε πρόσφατα ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» του OPEN και στην Ελένη Τσολάκη. Ο ΑΝΤ1 δεν του χαλάει χατίρι και τώρα η διοίκηση του ομίλου τον αναβαθμίζει, τοποθετώντας τον σύμβουλο ενημερωτικών εκπομπών. Είναι άλλωστε ο μακροβιότερος δημοσιογράφος του διαύλου και στην TV γενικότερα και η εμπειρία του είναι πολύτιμη. Για να είμαστε ακριβείς, είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της ελληνικής TV. Η αφοσίωσή του στον ΑΝΤ1 είναι δεδομένη: «Και βέβαια είχα προτάσεις από όλα τα κανάλια, MEGA, STAR, ΣΚΑΪ... Δεν το σκέφτηκα ποτέ αν και ήταν δελεαστικές οι προτάσεις. Για μένα ήταν ηθικό το ζήτημα, θα εγκατέλειπα τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν για να πάω αλλού», είπε στην Ελένη Τσολάκη.

Οικείο πρόσωπο, απλός και συμπαθής στον πολύ κόσμο, ανθρώπινος, αυθεντικός και ανεπιτήδευτος, ο Γιώργος Παπαδάκης συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, αυτό που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολλών και του δίνει τη διαχρονική πρωτιά. Και με ποιον δεν έχει μιλήσει! Και ποιοι από όσους πρωταγωνιστούν στον δημόσιο βίο δεν έχουν περάσει από την εκπομπή του! Ολοι, έτσι απλά. Φυσικά, έχει ακούσει για τα πάντα και έχουν ακουστεί και συμβεί πολλά στο στούντιό του! Αμερόληπτος, ο Γιώργος Παπαδάκης έχει πάντα στην άκρη του μυαλού του την κοινωνία, τις αγωνίες και τις προσδοκίες των πολλών. «Είμαστε δημοσιογράφοι και κοιτάμε ψυχές», είπε κάποτε στον αέρα. Και αυτή είναι η λογική του που απεικονίζεται στη δουλειά του.

Πιστός στη δεοντολογία

Οσες και όσοι συνάδελφοι συνεργάστηκαν μαζί του έμαθαν πολλά και καθιερώθηκαν. Ουδείς έχασε από τη συνεργασία μαζί του, είτε εργάστηκε on camera είτε off camera. «Θα είναι η διάδοχός μου και το λέω με το χέρι στην καρδιά», είπε για την εξαιρετική συμπαρουσιάστριά του, Μαρία Αναστασοπούλου. Πιστός στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν έκρυψε την ενόχλησή του όταν η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη δεν δέχθηκε την υποβολή προς εκείνη ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους που ήταν καλεσμένοι στο πάνελ της εκπομπής το πρωί της 26ης Οκτωβρίου. «Δεν ήταν απολύτως δεοντολογικό να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις», είπε σχετικά ο Γιώργος Παπαδάκης.