Ο ΥΠΕΞ, Γιώργος Γεραπετρίτης βρέθηκε στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου επόπτευσε τον συντονισμό των επιχειρήσεων επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή.
Μέχρι στιγμής έχουν επαναπατριστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, 315 πολίτες, ανάμεσά τους και οι συγγενείς των παικτών του Άρη, της ομάδας Κ18 που είχαν πάει για αγώνα στο Άμπου Ντάμπι.
Το βράδυ της Πέμπτης επέστρεψαν με ασφάλεια στη χώρα 91 επιβάτες από Αμπου Ντάμπι.
Ένας ένας οι 91 επιβάτες ευχαριστούσαν το πλήρωμα της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε μέχρι το Άμπου Ντάμπι για να τους φέρει πίσω στην πατρίδα.
Το C-130 προσγειώθηκε λίγο μετά τις επτά και μισή στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. «Η όλη κατάσταση όπως εξελίχθηκε ήταν πρωτόγνωρη για εμάς», έλεγαν καθώς έβγαιναν από το μεταγωγικό αεροσκάφος κρατώντας σφιχτά από το χέρι τα παιδιά τους.
«Ταλαιπωρηθήκαμε»: Συγκλονίζουν οι Έλληνες που επέστρεψαν από τη Μέση Ανατολή
Αρκετοί ήταν οι Έλληνες που για μέρες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο Ντουμπάι. Οι διακοπές και οι στιγμές χαλάρωσης μετατράπηκαν σε εφιάλτη.
Κάποιοι διένυσαν 500 χιλιόμετρα μαζί με τα παιδιά τους για να φθάσουν στο Ριάντ, ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν.
«Ταλαιπωρηθήκαμε ... Πήραμε ταξί από το Ντουμπάι, γύρω στα 500 χιλιόμετρα, πήγαμε στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία , σε μία περιοχή που λέγεται Μπάτα, περάσαμε με τα πόδια μέσα από τα σύνορα , δηλαδή ένα χιλιόμετρο με ένα λεωφορειάκι τοπικό των κρατικών αρχών και από την άλλη πλευρά πήραμε άλλο ταξί και μας πήγε στο αεροδρόμιο του Ριάντ».


