Στην ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, σε σύγκριση με αντίστοιχες υποθέσεις στην Ευρώπη, αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο».

Παράλληλα, σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από τη δίκη για την τραγωδία στα Τέμπη, απαντώντας στις αιτιάσεις που έχουν διατυπωθεί.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες οι δικαστικές διαδικασίες μπορεί να διαρκέσουν ακόμη και έως και εννέα χρόνια, φέρνοντας σχετικά παραδείγματα. Αντίθετα, όπως σημείωσε, η ελληνική δικαιοσύνη κινήθηκε με ιδιαίτερη ταχύτητα, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση προχώρησε μέσα σε περίπου τρία χρόνια.

Η απάντηση στη Μαρία Καρυστιανού

Απαντώντας στις δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού, η οποία είχε προαναγγείλει νέα αναβολή της δίκης, ο υπουργός τόνισε πως οι δικαστικές διαδικασίες δεν προβλέπουν ειδική μεταχείριση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Στις δίκες δεν προβλέπονται ειδικές θέσεις για υποψήφιους αρχηγούς κομμάτων», επισημαίνοντας ότι η λειτουργία της δικαιοσύνης βασίζεται σε ίση μεταχείριση όλων των πολιτών.

Το ζήτημα της αίθουσας στη Λάρισα

Ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της αίθουσας όπου ξεκίνησε η δίκη στη Λάρισα, τονίζοντας ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία είναι απολύτως κατάλληλη για τη διαδικασία.

Παράλληλα, σχολίασε τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σημειώνοντας ότι το βασικό πρόβλημα δεν ήταν οι υποδομές, αλλά η έλλειψη ελέγχου: «Δεν υπήρξε το στοιχειώδες, ο έλεγχος του ποιοι εισέρχονται στην αίθουσα», ανέφερε, μεταφέροντας και σχετική ενημέρωση από την ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων.