Ο Στέφανος Κασσελάκης επιλέγει τις κουτσομπολίστικες εκπομπές και τα πρωινάδικα για την προβολή του, αποφεύγοντας τις πολιτικές εκπομπές. Αυτή η τακτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτιμά να προβάλλει lifestyle, αποτελεί συνειδητή επιλογή, η οποία εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό επικοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης γνωρίζει ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι απωθητικές για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας ενώ έχουν καταδικαστεί πολλάκις σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων. Έτσι αντί να προβάλλει πολιτική, έχει επιλέξει τα πρωινάδικα με διττό στόχο: Αφενός να προβληθεί σε ένα απολιτικ κοινό, το οποίο θεωρεί κρίσιμο για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Αφετέρου με αυτόν τον τρόπο έρχεται αντιμέτωπος με ανώδυνες lifestyle ερωτήσεις, βγάζοντας μια ευχάριστη εικόνα και κυρίως αποφεύγοντας τις ενοχλητικές πολιτικές συζητήσεις αλλά και τις παγίδες του πολιτικού ρεπορτάζ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για φλέγοντα ζητήματα της χώρας, αλλά γνωρίζει για το πανάκριβο σπίτι του Κασσελάκη, τον σύντροφό του και το όμορφο κατοικίδιό τους.

Μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινωνεί προσωπικά, ακόμα και μέσω messenger, με τους ρεπόρτερ πολλών πρωινάδικων και lifestyle εκπομπών με σκοπό να συνεννοηθεί για κάποια συνέντευξή του ή να φέρουν κάμερα για ένα γεγονός που θέλει να προβάλλει. Αυτή η άμεση επικοινωνία που έχει με πολλούς παράγοντες τέτοιων εκπομπών οδήγησε και πολλούς δημοσιογράφους καθώς και τα μέλη των πάνελ lifestyle εκπομπών να θέσουν υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Από την Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι αυτή η στρατηγική δεν είναι τυχαία αλλά δομείται από μια σειρά ειδικών συμβούλων του Κασσελάκη και σύντομα θα δούμε την «μεγάλη εικόνα» αυτού του είδους της επικοινωνίας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει πολιτικές απόψεις αλλα φέρεται ως κάποιος celebrity ή influencer που ψάχνει απεγνωσμένα δημοσιότητα.

Μουρμούρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα αυτή η επικοινωνιακή τακτική του Στέφανου Κασσελάκη φέρνει γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά στελέχη βλέπουν ότι το κόμμα αδυνατεί να εκπέμψει σαφή πολιτικά μηνύματα. Επιπλέον μεγάλη ενόχληση προκάλεσε σε πολλούς βουλευτές η προκλητική επίδειξη πλούτου του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος κάλεσε τις κάμερες για να δείξει το πανάκριβο σπίτι του στον Νίκο Ευαγγελάτο και να μιλήσει ακόμα και για την ανακαίνιση της... νέας του τουαλέτας. Παλαιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιόταν αν συνάδει αυτή η εικόνα με τον αρχηγό κόμματος που ισχυρίζεται ότι ανήκει στην ριζοσπαστική αριστερά ενώ πολλά στελέχη αναρωτιούνται πού το πάει ο Στέφανος Κασσελάκης. Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να εκφράζει πολιτικές απόψεις διότι είτε θα δυσαρεστήσει την κοινωνία είτε τους φανατικούς οπαδούς του κόμματος. Οπότε επιδίδεται στο lifestyle, εκτιμώντας ότι θα κερδίσει ένα απολιτικ κοινό. Τάιλερ, Φάρλευ, lifestyle, ακριβά γούστα και ολίγον τραμπικές επιθέσεις η τακτική που έχει επιλέξει ο Στέφανος Κασσελάκης.