Στον πρόεδρο της Super League Μηνά Λυσάνδρου και στον γενικό διευθυντή του ΕΣΑΚΕ Ευθύμη Ρεντζιά παρέδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τις προδιαγραφές που θα πρέπει να έχει το νέο σύστημα παρακολούθησης και εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Ο κ. Βρούτσης, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δύο επαγγελματικών συνδέσμων, στην οποία παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, τους ζήτησε να μεριμνήσουν άμεσα για τις διαδικασίες που απαιτούνται, ώστε στις 6 Μαρτίου, ημέρα που ξεκινά η εφαρμογή της, να έχουν άπαντες συμμορφωθεί με τις προδιαγραφές που περιγράφονται αναλυτικά στην ΚΥΑ. Τους κατέστησε σαφές δε, ότι όποια ομάδα δεν έχει συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα, από τις 7 Μαρτίου το γήπεδό της θα παραμένει κλειστό για τους φιλάθλους.

Οι εκπρόσωποι της Super League και του ΕΣΑΚΕ από την πλευρά τους, επιβεβαίωσαν την απόλυτη στήριξή τους στα καινοτόμα μέτρα και συστήματα, που φέρνει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, για την αντιμετώπιση της βίας και δεσμεύτηκαν ότι θα δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για να είναι όλα τα γήπεδα στις 6 Μαρτίου.

vroytsis-super-league-esake-1.jpg

Βρούτσης: Αισιόδοξοι ότι στο τέλος ο ελληνικός Αθλητισμός θα βγει νικητής

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βρούτσης τόνισε: «Στο πλαίσιο των καλών σχέσεων και της συναίνεσης που έχουμε διαμορφώσει εξ αρχής με όλους τους παράγοντες του αθλητισμού για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που προσπαθεί να αναχαιτίσει την παραβατικότητα στα γήπεδα, συναντήθηκα με τη Super League και τον πρόεδρό της, Μηνά Λυσάνδρου, και τον γενικό διευθυντή της Basket League, Ευθύμη Ρεντζιά. Παρέδωσα και στις δύο Λίγκες το ΦΕΚ, όπως δημοσιεύτηκε και περιγράφει αναλυτικά τις προδιαγραφές του νέου συστήματος παρακολούθησης και εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε στις 6 Μαρτίου που ξεκινά η εφαρμογή του, να έχουν δρομολογήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να είναι έτοιμα τα γήπεδα. Όποια ομάδα δεν συμμορφωθεί, το γνωρίζουν ήδη όλοι, από τις 7 Μαρτίου οι αγώνες της θα πραγματοποιούνται χωρίς φιλάθλους».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Μηνά Λυσάνδρου και τον Ευθύμη Ρεντζιά, αλλά και κάθε μια ΠΑΕ και ΚΑΕ ξεχωριστά, για τη συνεργασία τους, όπως και τα κόμματα που συναίνεσαν με ευρεία πλειοψηφία στο νομοσχέδιο. Σήμερα προχωράμε στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος που αισιοδοξούμε στο τέλος να βγάλει νικητή το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνει συγκεκριμένους μηχανισμούς που δεν απαιτεί την παρέμβαση της Πολιτείας για την υλοποίησή του. Είμαστε αισιόδοξοι ότι, αν τηρηθούν οι ημερομηνίες, 6/3 για τις κάμερες και 9/4 για την ταυτοπροσωπία, θα είναι μια νέα εποχή για τον αθλητισμό της χώρας μας», πρόσθεσε.

«Είμαστε όλοι απέναντι στη βία»

Ο Μηνάς Λυσάνδρου από τη πλευρά του, δήλωσε: «Μόνο αν είμαστε συντονισμένοι, μόνο αν είμαστε όλοι μαζί, με κοινή σκέψη και στρατηγική, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αλλάξουμε το περιβάλλον στο χώρο του αθλητισμού. Όπως βλέπετε, σήμερα έγινε ένα ακόμη βήμα, το οποίο αποδεικνύει ότι είμαστε μαζί, ότι κατανοεί ο ένας τη θέση του άλλου, αποφασίζουμε, προχωράμε και είμαστε αισιόδοξοι, έχοντας πλέον και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα μπροστά μας, ότι βήμα-βήμα θα δημιουργήσουμε το ασφαλές περιβάλλον που όλοι επιθυμούμε για τους φιλάθλους. Το σημερινό βήμα είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι εξειδικεύει έναν από τους βασικούς πυλώνες του νόμου που έχει ψηφιστεί και ο οποίος είναι το θεμέλιο για να χτιστεί αυτό το περιβάλλον. Με όπλο και οδηγό την ΚΥΑ που μας παραδόθηκε σήμερα από τον υπουργό, ξεκινάμε άμεσα τη διαδικασία και τη δουλειά για να υλοποιήσουμε αυτά που πρέπει».

«Για να είμαι ειλικρινής, έχουμε ήδη ξεκινήσει την προεργασία σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά πλέον έχουμε στα χέρια μας το εργαλείο που θα μας δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Είμαι αισιόδοξος γιατί βλέπω τη διάθεση και τη νοοτροπία των ΠΑΕ και γενικά των ανθρώπων στο ποδόσφαιρο ότι θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και θα περάσουμε στην επόμενη μέρα η οποία θα είναι αυτή που όλοι ονειρευόμαστε για τον αθλητισμό της χώρας μας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Ευθύμης Ρεντζιάς ανέφερε: «Είμαστε σύμμαχοι στην προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση να πατάξει τη βία από τα γήπεδα. Είναι ένα νομοσχέδιο στη σωστή κατεύθυνση και με καταλύτη την τεχνολογία πιστεύω ότι θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είμαστε όλοι απέναντι στη βία. Θέλουμε να δώσουμε το δικαίωμα στους πολλούς να απολαμβάνουν τον αθλητισμό και στους λίγους που θέλουν να βλάψουν τον χώρο, να μείνουν εκτός».