«Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου» θα είναι η 1η Φεβρουαρίου, η ημερομηνία της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανάρτηση του στο Χ ο Γιάννης Βρούτσης επισημαίνει: «Δύο χρόνια σήμερα από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Στη μνήμη του και όλων των φιλάθλων, ανήμερα της ψήφισης του σχεδίου νόμου μας ενάντια στον χουλιγκανισμό, θεσπίζουμε την 1η Φεβρουαρίου ως "Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου", όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι στην οπαδική βία». 

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «ο κύκλος αίματος δεν έκλεισε με την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, είχαμε μετά τις δολοφονίες του Μιχάλη Κατσουρή, του Γιώργου Λυγγερίδη, και πρέπει να δείξουμε όλοι, ενωτικά, ότι είμαστε μια γροθιά απέναντι στην βία. Αυτό εκφράζεται σήμερα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Και ελπίσουμε να ισχύσει αυτό που είπατε και τότε, αυτό το "Ποτέ Ξανά"». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος ανέφερε πως «αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το ελληνικό Κοινοβούλιο, εγώ σε αυτή τη δεύτερη θητεία μου στη Βουλή δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει δεκτή τροπολογία της αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση, και αυτό δείχνει τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων -ανεξάρτητα από αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις- να παλέψουμε όλοι μαζί στο μέτρο του δυνατού για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τέρας της βίας». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να γίνει αποδεκτό εκτός από την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου» να γίνει αποδεκτό και το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας ώστε η ημέρα αυτή να καθιερωθεί με Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου «να μη μείνουμε μόνο στην πανηγυρική αποδοχή της τροπολογίας και σύντομα να έχουμε τη συνοδή νομοθεσία έτσι ώστε η ημέρα αυτή να μπει στο καλεντάρι των σχολείων, των αθλητικών σωματείων και της κοινωνίας για να δημιουργήσει στο μέτρο του δυνατού μια αντίρροπη συνείδηση κατά της οπαδικής βίας». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος αναγνώρισε ότι είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού και αποτελεί μια θετική κοινοβουλευτική πρακτική να υιοθετούνται προτάσεις που έρχονται από την κοινωνία και μέσω των κομμάτων να έρχονται στο Κοινοβούλιο και να γίνονται δεκτές. «Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση θα πρέπει να έχει -όπως έχει- μια ιδιαίτερη συμβολική αξία καθώς είναι η ημέρα που νοηματοδοτεί έναν αγώνα κατά μιας κοινωνικής παθογένεια όπως είναι η βία» είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση, η Βουλή, η δημόσια ζωή οφείλει αυτή την ημέρα να την χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο και όχι ως αφορμή για έναν διάλογο που θα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα με θάρρος για αυτό το τέρας που είναι η βία».