Επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης σε χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ΕΛΑΣ. Ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές ενώ, παράλληλα με την επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέδραμαν τις αρμόδιες υπηρεσίες που πραγματοποίησαν εργασίες αποκατάστασης. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι) καθώς και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ και Ο.Π.Κ.Ε. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι τα δημόσια πανεπιστήμια είναι χώροι έρευνας και εκπαίδευσης και αποδίδονται στους φοιτητές και τους καθηγητές, και συνέχισε λέγοντας: «Δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή σε παραβατικές και βίαιες συμπεριφορές». Αυτό τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την επιχείρηση εκκένωσης που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Αστυνομία σε χώρο που είχε καταληφθεί στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Οικονόμου:

«Χώρος στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, που είχε επανακαταληφθεί, εκκενώθηκε σήμερα από κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της ΟΠΠΙ, παρουσία του κοσμήτορα της Σχολής. Τα δημόσια πανεπιστήμια είναι χώροι έρευνας και εκπαίδευσης και αποδίδονται στους φοιτητές και τους καθηγητές. Δεν υπάρχει η παραμικρή παραμικρή ανοχή σε παραβατικές και βίαιες συμπεριφορές. Όσες φορές και αν χρειαστεί, αδιαπραγμάτευτα ενάντια στη βαριοπούλα και κάθε έκνομη δράση».