Στα σύνορα Ελλάδας και Αλβανίας, στην περιοχή της Κακαβιάς και συγκεκριμένα στον συνοριακό σταθμό αναμένεται να συναντηθούν αύριο, Τρίτη 8 Αυγούστου, το πρωί, στις 10:30, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας Ταουλάντ Μπάλλα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές του υπουργείου, τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντησή τους και θα συζητηθούν θα αφορούν και τις δύο χώρες και θα είναι ευρύτερου ενδιαφέροντος, με την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για ζητήματα ασφαλείας να αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο, όπως και η συνεργασία των αστυνομικών αρχών των δύο χωρων σε ό,τι αφορά την ομαλή μετακίνηση πολιτών ανάμεσα στις δύο χώρες. Ακόμα, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Οικονόμου πρόκειται να κάνει δηλώσεις. 

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Οικονόμου έχει αναλάβει πρόσφατα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μία εξέλιξη που συνέβη, ύστερα από την παραίτηση του Νότη Μηταράκη από αυτή τη θέση. Αρχικά, με την ανακοίνωση του σχήματος της νέας κυβέρνησης, ο κ. Οικονόμου είχε τοποθετηθεί αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθήκον το οποίο πλέον έχει ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον Αθλητισμό.