Τα «συγχαρητήριά» του προς την Ελληνική Αστυνομία εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου για την εξιχνίαση της δολοφονίας των έξι Τούρκων που είχε σημειωθεί στις αρχές του προηγούμενου μήνα και συγκεκριμένα, στις 11 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή της Λούτσας. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο κείμενο της ανάρτησής του, «η Ελληνική Αστυνομία με συστηματικότητα, μεθοδικότητα και τεχνογνωσία- πέτυχε την εξιχνίαση της δολοφονίας των 6 Τούρκων υπηκόων στην Αρτέμιδα».

«Συγχαίρω όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαρκή αποτελεσματικότητά του, μέσω της οποίας εκπέμπεται το ηχηρό μήνυμα ότι καμία εγκληματική δραστηριότητα από δίκτυα διεθνή ή εγχώρια δεν μένει ανεξιχνίαστη και οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη» υπογράμμισε στο κείμενο της ανάρτησής του ο κ. Οικονόμου.

Δύο συλλήψεις για την εξαπλή δολοφονία στην Αρτέμιδα

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως οι Αρχές εξιχνίασαν την υπόθεση της δολοφονίας, προχωρώντας και σε δύο συλλήψεις, ενώ έγινε και παρουσίαση της εξιχνίασης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλλήψεις αφορούν σε ένα άτομο τουρκικής καταγωγής που συνελήφθη περίπου δύο ώρες μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και ακόμα ένα, επίσης τουρκικής καταγωγής, που συνελήφθη πριν λίγα 24ωρα στη χώρα μας και φαίνεται ότι έχει στρατηγικό ρόλο στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι τα θύματα δέχθηκαν πυροβολισμούς μέσα στο όχημά τους. Είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι στην Αρτέμιδα και είχαν αποφασίσει, την ημέρα της δολοφονίας τους, να μετακινηθούν για να διαφύγουν από τους διώκτες τους. Υπάρχουν πληροφορίες ότι τα έξι θύματα είχαν εμπλακεί στις αρχές Αυγούστου σε μία διπλή δολοφονία Τούρκων μαφιόζων στην Γαλλία.

Εξάλλου, δέκα ύποπτοι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σε επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη με την υποψία ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Μπαρίς Μπογιούν ετοιμάζονταν να προβούν σε αντίποινα μετά τη δολοφονία των έξι στην Αρτέμιδα.