Σε συλλήψεις δέκα ατόμων σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη προχώρησε η Αστυνομία στη Τουρκία, καθώς συνδέονταν άμεσα με τη δολοφονία έξι Τούρκων στη Λούτσα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Οι τουρκικές Αρχές υποψιάζονταν ότι οι δέκα συλληφθέντες ήταν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Μπαρίς Μπογιούν, οι οποίοι, μάλιστα, προετοίμαζαν και αντίποινα, με επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, μετά το μακελειό με θύματα συντοπίτες τους στην Αρτέμιδα πριν λίγες μέρες. 

Η παραπάνω πληροφορία διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξάγονταν από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, όπως αναφέρθηκε και σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης.

Κατά συνέπεια, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επιχείρηση στις 19 Σεπτεμβρίου σε συγκεκριμένα σημεία σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση 10 ύποπτοι.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, 6 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας και περίπου 430 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Τέλος, αναφέρθηκε ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες έρευνας κατά των υπόπτων που συνελήφθησαν.

Υπενθυμίζεται ότι το μακελειό με τους 25 πυροβολισμούς σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Αρίωνος και Αραφήνος. Πέντε νεκροί βρέθηκαν σε ΙΧ με γερμανικές πινακίδες, ενώ ο έκτος βρέθηκε έξω από αυτό, σε κοντινή απόσταση. Οι δράστες, σύμφωνα με μαρτυρίες, διέφυγαν με ένα μαύρο όχημα.