Τον στόχο του να αποχωρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στο Attica. «Εγώ παλεύω για να μείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και να φύγει ο Στέφανος Κασσελάκης», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας παράλληλα τα απογοητευμένα μέλη του κόμματος να απαιτήσουν εκλογές από τη βάση, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η δημοκρατική διέξοδος για το κόμμα.

Ο Γιάννης Μουζάλκας υποστήριξε επίσης ότι ο στόχος του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι να αναλάβει την πρωθυπουργία, σημειώνοντας πως αυτό είναι ξεκάθαρο. «Η πολιτική του φιλοδοξία», είπε, «φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός κόμματος με ποσοστό της τάξης του 5-6%, που μελλοντικά θα συνεργαστεί με άλλους πολιτικούς φορείς για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία δεν θα έχει αριστερή κατεύθυνση».

Όσον αφορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετακινήθηκαν προς τη Νέα Αριστερά, ο Γιάννης Μουζάλας εξέφρασε την άποψη ότι έσπευσαν να αποχωρήσουν και είπε ότι πιθανόν οι εξελίξεις να ήταν διαφορετικές εάν είχαν παραμείνει.