Την αγάπη του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, για τα αντικείμενα που έχουν σχέση με την απόσταξη, καθώς και την αξιοσημείωτη συλλογή που έχει δημιουργήσει αποκάλυψαν οι καταθέσεις για την κλοπή που έγινε στο σπίτι του στα Μέγαρα τον Απρίλιο του 2022. 

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις του ιδίου, της συζύγου του Ευγενίας Ντούρου και των δραστών, οι οποίες περιλαμβάνονται στη δικογραφία, από το σπίτι του Γιάννη Δραγασάκη εκλάπησαν ένα μεγάλο χάλκινο καζάνι μαζί και άλλα συλλεκτικά αντικείμενα απόσταξης, προκαλώντας συνολική ζημιά 6.000 ευρώ.

«Την 28 Απριλίου 2022 και περί τις 22:00 ώρα αποχωρήσαμε από την εξοχική κατοικία. Επισκευάσαμε τα παράθυρα που είχαν παραβιάσει οι άγνωστοι δράστες και αντικαταστήσαμε το σύστημα συναγερμού. Το πρωί της 29ης Απριλίου πληροφορηθήκαμε από το γείτονά μας, ύστερα από ενημέρωση που είχε από αστυνομικούς, ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν εισέλθει εκ νέου στην κατοικία μου. Οι δράστες είχαν εισέλθει από το ίδιο σημείο, είχαν κατεβάσει τον αισθητήρα του προβολέα, προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί και είχαν θραύσει το ίδιο τζάμι που οδηγεί στο υπόγειο. Από το υπόγειο αφαίρεσαν όλα τα συλλεκτικά κομμάτια-σκεύη απόσταξης που είχαμε, όπως ένα μεγάλο χάλκινο καζάνι. Το χρονικό διάστημα που έλαβε χώρα η κλοπή ήταν από τις 22:00 το βράδυ της 28ης Απριλίου έως τις πρωινές ώρες της 29ης Απριλίου» κατέθεσε η κ. Ντούρου. 

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας οι δράστες πούλησαν 213,5 ευρώ το χάλκινο καζάνι σε εταιρεία σκραπ. Αυτό προέκυψε από την απόδειξη που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν κινηθεί όταν έκαναν την κλοπή. Ο κατηγορούμενος, στο όνομα του οποίου είχε κοπεί η απόδειξη, ισχυρίστηκε ότι βρήκε το χάλκινο καζάνι στα σκουπίδια.