Τάσεις μικρής επιβράδυνσης έδειξε ο ρυθμός του πληθωρισμού στη Γερμανία τον Απρίλιο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο όπου έχει βρεθεί από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την επακόλουθη εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.

Ειδικότερα, σε εναρμονισμένο με την ΕΕ επίπεδο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επιβράδυνε στο 7,6% ετησίως τον Απρίλιο, από το 7,8% που είχε προηγηθεί. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Φεβρουάριο του 2022.

Η προκαταρκτική μέτρηση της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας ήταν καλύτερη των εκτιμήσεων της αγοράς, καθώς η μέση πρόβλεψη των αναλυτών περίμενε να διατηρηθεί αμετάβλητος ο πληθωρισμός στο 7,8%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι τιμές παρουσίασαν αύξηση κατά 0,6% από τον Μάρτιο, επιβραδύνοντας από το 1,1% που είχε προηγηθεί και χαμηλότερα της εκτίμησης των αναλυτών για 0,8%.

Με βάση τα εθνικά πρότυπα της Γερμανίας, ο πληθωρισμός έτρεξε με ρυθμό 7,2% επιβραδύνοντας από το 7,4% του Μαρτίου, ενώ σε μηνιαίο επίπεδο σημείωσε αύξηση 0,4% από το 0,8% που είχε προηγηθεί.