Οι γερμανικές αρχές υποστηρίζουν ότι οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν στην προμήθεια όπλων και πυρομαχικών για επίθεση με στόχο Ισραηλινούς, Εβραίους ή πρόσωπα με φιλοϊσραηλινές θέσεις.

Δίωξη σε βάρος επτά φερόμενων μελών της Χαμάς άσκησε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Γερμανίας, στο πλαίσιο έρευνας για την προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης που, σύμφωνα με τις αρχές, σχεδιαζόταν να πραγματοποιηθεί στη Γερμανία ή την Αυστρία.

Κατά το κατηγορητήριο, οι επτά φέρονται να συμμετείχαν στην προμήθεια όπλων και πυρομαχικών, καθώς και στις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την επίθεση.

Στο στόχαστρο Ισραηλινοί και Εβραίοι

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές εκτιμούν ότι ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς είχε αρχίσει από τον Ιούλιο του 2025 να σχεδιάζει επίθεση με στόχο Ισραηλινούς αξιωματούχους, Εβραίους πολίτες ή πρόσωπα που θεωρούνταν ότι διατηρούν φιλοϊσραηλινές θέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η επίθεση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου του 2025, σε χρονικό σημείο κοντά στη δεύτερη επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο Ισραήλ.

Οι γερμανικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα για την πλήρη αποτύπωση του δικτύου, καθώς και για τον ακριβή ρόλο που αποδίδεται σε καθέναν από τους κατηγορουμένους.