Γεραπετρίτης: Επέκταση των μέτρων στήριξης σε όσους έμειναν εκτός

17
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την επέκταση των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης και σε εκείνους που έμειναν εκτός επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στα “καλά νέα” από το πεδίο της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ικανοποιήθηκε το αίτημα του Πρωθυπουργού για αποδέσμευση πόρων αντιμετώπισης της κρίσης.

Σχολιάζοντας δε τον διαφορετικό φετινό εορτασμό του Πάσχα, είπε ότι “υπάρχει πάντοτε και ο φούρνος”. Εξέφρασε την ικανοποίηση αλλά και την «υπηρηφάνεια για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν οι Έλληνες, θυσιάζοντας ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς τους ,για τη μεγαλύτερη εικόνα και το μέλλον».

Αναφορικά δε με το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα σκληρότερα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ο Γ. Γεραπετρίτης είπε πως η κυβέρνηση εξετάζει δύο φορές καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα από την Ελλάδα και τον κόσμο, παράλληλα με ένα «μενού προτάσεων μέτρων». Βάσει του συνδυασμού «απελευθερώνουμε πρωτόκολλα περιορισμού», είπε. Εξέφρασε δε την ελπίδα να μη χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες του εξωτερικού» είπε ότι «είναι πιο ασφαλές για τους ίδιους να παραμείνουν σε ένα σημείο και από την άλλη μαζική προσέλευση στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς». «Με πόνο και οδύνη θα διατηρήσουμε συγκρατημένο επαναπατρισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, όπως έκανε γνωστό, τοπικά κλιμάκια επαγγελματιών υγείας έχουν εγκατασταθεί στα κατά τόπους Κέντρα Καταγραφής και Φιλοξενίας, ώστε να μη χρειάζεται να βγαίνουν έξω οι διαμένοντες και παραδέχθηκε ότι, «όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός, υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος». Εξαντλείται δε κάθε περιθώριο εξέτασης των κατοίκων με τους οποίους είχαν έρθει σε επαφή με τα 23 κρούσματα.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr