Απογοητευτική εξέλιξη χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι αυτή η απόφαση της Τουρκίας δεν θα επηρεάσει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα. «Αντίθετα θα μας δοθεί η ευκαιρία να θέσουμε το θέμα ενώπιον της τουρκικής ηγεσίας για να αντιληφθούν πόσο μεγάλης σημασίας είναι για ολόκληρη την οικουμένη» σημείωσε.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε πως είναι σημαντικό ότι το τον τελευταίο χρόνο δεν γίνονται παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και ότι έχουν μειωθεί πολύ οι μεταναστευτικές ροές. «Έχουμε εδραιώσει κανάλια επικοινωνίας και συζητάμε στο ανώτερο επίπεδο την όποια διαφωνία, πριν προκληθεί κρίση» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι η κυριαρχία μας δεν είναι ζήτημα διάλογου.

Άκαιρη η επίσκεψη Ράμα 

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι η επίσκεψή του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα είναι άκαιρη άλλα πρόσθεσε ότι δεν θα εμποδιστεί και θα έχει την ασφάλεια που απαιτείται. 

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι το ζήτημα  του Φρέντι Μπελέρη συνδέεται με το κατά πόσο το ευρωπαϊκό κεκτημένο βρίσκεται σε συμπόρευση με το τι συμβαίνει στην Αλβανία. 

Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Βόρεια Μακεδονία με τη συντριπτική νίκη του VMRO και την ιστορική ήττα των σοσιαλδημοκρατών, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια. «Ευελπιστώ ότι δε θα υπάρχει αλλαγή στην εξωτερική πολίτικη. Πρέπει να υπάρχει πίστη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών» είπε και συμπλήρωσε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνά μέσα από την τήρησή της.