Την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για την υπόθεση της κακοποίησης της Ελένης Χρονοπούλου, αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πλέον το θέμα θα τεθεί στην ολομέλεια, η οποία θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις Βρυξέλες και θα αποφασίσει οριστικά για το θέμα. 

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 19 ευρωβουλευτές. Κανένας ευρωβουλευτής δεν ψήφισε «κατά», ενώ δεν υπήρξε καμία αποχή. 

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε μια επιστολή με ημερομηνία 30 Μαρτίου 2023 με το αίτημα της εισαγγελίας του Βελγίου για την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα υποβλήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας που έγινε στις 24 Ιουνίου 2021 κατά του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και κακοποίηση, εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπραχθεί τον Ιανουάριο του 2020». «Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνήθηκε το δικαίωμά του να γίνει ακρόαση από την επιτροπή JURI και μετέφερε την επιθυμία του να αρθεί η ασυλία του το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα της δικαιοσύνης» καταλήγει η ανακοίνωση.