Την επιτυχία του θεσμού του “καλαθιού του νοικοκυριού όπως επίσης και τον αντίστοιχο του καλαθιού του νονού με τα οφέλη που έχουν οι καταναλωτές στην τσέπη τους, παρουσίασε σε ανάρτηση του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Βάσει των στοιχειών λοιπόν:

Στο 96,02% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 24η εβδομάδα εφαρμογής του (12/4/2023 -18/42023), που αποτελεί ταυτόχρονα την δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα» (περιλαμβάνει επιπλέον των υπόλοιπων προϊόντων, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά).

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημειώνεται ότι, από το σύνολο 1206 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» (ο αριθμός είναι αυξημένος επειδή προστίθενται τα Πασχαλινά είδη):

-στα 71, ποσοστό 5,89%, η τιμή μειώθηκε,

-στα 1087, ποσοστό 90,13%, η τιμή παρέμεινε σταθερή

 

-και σε 48, ποσοστό 3,98%, η τιμή αυξήθηκε.

Επισημαίνεται, ακόμη. ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, οι τιμές χονδρικής για αρνί και κατσίκι τη Μ. Δευτέρα 2023 ήταν χαμηλότερες από την Μεγάλη Δευτέρα του 2022 και μάλιστα αισθητά.

Αναλυτικά στους πίνακες που επισυνάπτονται, οι τιμές λιανικής αρνιού και κατσικιού στο «Καλάθι του Πάσχα» και χονδρικής σύμφωνα με τον ΟΚΑΑ

 

Σταθερές τιμές στο καλάθι των νονών

«Τρίτη εβδομάδα λειτουργίας του Καλαθιού των Νονών και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, το 19% των παιχνιδιών έχει νέες μειώσεις και το 81% έχει σταθερές τιμές! Χαίρομαι που και αυτή μας η πρωτοβουλία δουλεύει υπέρ των καταναλωτών και κυρίως των μικρών μας φίλων».

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης μετά την επίσκεψή του με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκος Παπαθανάσης, σε καταστήματα παιχνιδιών.