Για ένα υπουργείο που είναι αντιμέτωπο με πολλές προκλήσεις και στο μέλλον ακόμη περισσότερες, έκανε λόγο ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Τσακίρης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής.

«Προέρχομαι από μια αγροτική οικογένεια από ένα ορεινό χωριό της Κρήτης. Γνωρίζω τον τίμιο μόχθο των παραγωγών μας» είπε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπηρετήσουμε τους αγρότες, να στηρίξουν την παραγωγή τους. Έχουμε μεγάλη ευθύνη».

Ο κ. Τσακίρης σημείωσε πως λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος που θα βρίσκεται στο τιμόνι του ΥΠΑΑΤ, «δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά μπορούν να μπουν οι "βάσεις" για κάποιες ιδέες».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ανέφερε ότι κατά την υπουργική του θητεία είχε να διαχειριστεί πολλά ζητήματα, όπως την ενεργειακή κρίση, τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, ζητήματα της νέας ΚΑΠ κά. «Όλα αυτά έγιναν παράλληλα με τη στήριξη προς τον Έλληνα παραγωγό αυτή τη δύσκολη περίοδο και αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα των εκλογών που είχε θετικό αποτύπωμα».

Παράλληλα έκανε έναν απολογισμό για τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι τα κονδύλια της νέας ΚΑΠ που ανέρχονται σε 19 δισ. ευρώ είναι «προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τέλος υπογράμμισε ότι έμεινε ο «όρθιος ο πρωτογενής τομέας σε μια δύσκολη περίοδο, κάνοντας μεταρρυθμίσεις υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού" συμπληρώνοντας ότι "οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί πλέον είναι συνθήκες μεγάλης αναπτύξεως».

Διαβάστε περισσότερα για