Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου ο απερχόμενος υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας παρέδωσε στον Φίλιππο Σπυρόπουλο.

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, συνεχάρη τον Φίλιππο Σπυρόπουλο και εξέφρασε τη χαρά του που παραδίδει το υπουργείο σε έναν «εκλεκτό κατά γενική ομολογία καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου».

Σχετικά με το νομοθετικό έργο της τελευταίας τετραετίας, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «η προσπάθεια ήταν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης όλων των συνθηκών και όλων των δεδομένων σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα». Σε νομοθετικό επίπεδο όπου ψηφίστηκαν 30 νομοσχέδια, στο επίπεδο της ενίσχυσης όλων των διαδικασιών με βασική προτεραιότητα την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025. Και στο επίπεδο των υποδομών, με τον προγραμματισμό της κατασκευής επτά νέων δικαστικών μεγάρων στην ελληνική περιφέρεια και δυο νέων στην Αθήνα και στον Πειραιά, καθώς και στην ενίσχυση της ίδια της λειτουργίας της δικαιοσύνης με ανθρώπινο δυναμικό.

Απευθυνόμενος στον απερχόμενο υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι μέλος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και μεγάλη τιμή ότι διαδέχομαι εσάς στο υπουργείο, που είναι γνωστό το πόσο καταξιωθήκατε με το νομοθετικό αλλά και το διοικητικό έργο σας, με άξιες επιλογές δικαστών στη λεγόμενη ηγεσία της δικαιοσύνης. Γιατί στη δικαιοσύνη δεν υπάρχουν ηγέτες, υπάρχουν δικαστές» και προσέθεσε ότι ο κ. Τσιάρας «υπηρέτησε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

Ακόμη, ο κ. Σπυρόπουλος ευχήθηκε να συνεχιστεί το έργο και στην επόμενη κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «σπουδαιότερο πράγμα από την πολιτική δεν υπάρχει. Εκεί συμμαζεύεται η φιλοσοφία, η τέχνη, η επιστήμη, τα πάντα. Το σημαντικότερο είναι αυτό το "προσέταιρον" της πολιτικής που δίνει την ελπίδα σε όλους τους άλλους θεσμούς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν».