Στις Σέρρες και τις εγκαταστάσεις της εταιρίας παραγωγής μονωτικών υλικών Fibran βρέθηκε χθες ο τέως υφυπουργός εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, συνεχίζοντας την περιοδεία που πραγματοποιεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε επιχειρήσεις εξαγωγικού χαρακτήρα στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Φραγκογιάννης μετέφερε το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει και στην προσδοκώμενη νέα κυβερνητική θητεία να βρίσκεται ενεργά στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Η εταιρία Fibran διατηρεί εφτά εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη, εξάγει τα προιόντα της σε περισσότερες από 30 αγορές και απασχολεί συνολικά 400 άτομα

Ο κ. Φραγκογιάννης επισκέφθηκε επίσης τις εγκαταστάσεις της εταιρίας ΜΕΒΓΑΛ, στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης. Συνομίλησε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους για θέματα εξωστρέφειας και για τις προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί η εταιρία ώστε να μπορεί να εγγυηθεί την άριστη ποιότητα και ασφάλεια των εξαγόμενων προϊόντων. Ήδη σήμερα, το 31% του τζίρου της εταιρίας προέρχεται από τις εξαγωγές, και φιλοδοξία της διοίκησης είναι το ποσοστό αυτό να αυξηθεί περαιτέρω.